Utorak, 28 Ožujak 2023 08:04

Članovi HPD "Sokolovac" Požega osvojili srebrnu i brončanu plaketu na 8. Festivalu kulenove seke

VELIKA - Gotovo već po tradiciji članovi Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega osim što osvajaju planinske vrhove i odrađuju brojne radne akcije te manifestacije odazivaju se na društvena događanja u našoj sredini.

Tako je ovoga puta odabrana i vesela ekipa društva odazvala se i sudjelovala na tradicionalnom i prepoznatljivom Festivalu kulenove seke u organizaciji udruge Požeški čuvari baštine i tjednika Kronika požeško-slavonska koji se održao u Velikoj.

Čanovi društva su tom prilikom uredili stol u prepoznatljivom slavonskom ruhu te su se natjecali s dva uzorka kulenove seke. Na pripremljenom stolu svi posjetitelji mogu su degustirati brojne slavonske delicije koje su pripremile vrijedne članice društva.

Između 104 uzorka iz 5 država titulu šampiona ponio je Dominik Kovačevića iz Velike dok su članovi HPD "Sokolovac" Požega osvojili srebrnu i brončanu plaketu za donesene uzorke kulenove seke. Na društvenom stolu mogla su se degustirati i brojna vina s našeg područja. Zabava i degustacija je potrajala do ranih jutarnjih sati uz zvuke tamburice te dobro raspoloženje i zabavu svih prisutnih članova društva i gostiju koji su pohodili planinarski stol.

Pročitano 201 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 28 Ožujak 2023 08:07