Srijeda, 29 Ožujak 2023 07:13

Međunarodno prvenstvo Hrvatske u motocrossu održat će se u nedjelju, 02. 04. 2023. na stazi Villare

EMOVCI / POŽEGA - Ovog vikenda na stazi Villare u Emovcima održat će se Međunarodno prvenstvo Hrvatske u motocrossu u organizaciji Moto kluba Požega Promet i pod pokroviteljstvom Grada Požege.

Utrka se održava ove nedjelje, 2. travnja 2023., ako ne dođe do promjena termina ovisno o vremenskoj prognozi, rekao je organizator i tajnik Moto kluba Požega Promet Zlatko Jaroš.

- „Nadamo se da će biti lijepo vrijeme, malo nam ne ide u prilog ova izmjena kiše i sunca, moramo pripraviti stazu. Mi smo poznati po tome da smo dobri domaćini, stoga moramo osigurati da uvjeti za sve budu jednaki i dobri. Malo smo s te strane hendikepirani, nadamo se da zbog vremenskih neprilika nećemo morati promijeniti termin utrke. Na prvenstvu voze djeca od 5 godina života, a ako je hladno i kiša, to naravno nije baš dobro. Nadamo se da će se prognoza do tada promijeniti, onda je u redu. Prošle godine smo imali blato i kišu, nama to čak i odgovara jer prašina ometa vidljivost vozaču. Zemljane radove smo odradili sa strojevima, međutim, sad je na redu uređenje traktorima da to bude dolično jednom međunarodnom prvenstvu Hrvatske.“

- „Prije je bilo otvoreno prvenstvo, sad je međunarodno, očekujemo dakle i ponekog stranog gosta. Mi smo prošle godine pokrenuli i održana je prva utrka Slavonske lige, nadam se da ćemo ove jeseni opet odvoziti tu utrku. Tu smo imali dobar dio Mađara, pogotovo u klasi quad, a proteklog vikenda je bila održana druga utrka Slavonske lige i bilo je 15 quad vozača, od toga više od pola Mađara uz ponekog Slovenca. Bilo bi lijepo da neki od njih dođu i na motocross utrku, da to bude spektakl. Stazu smo uredili, uređujemo ju i dalje, ne stojimo na istom mjestu, uvijek dodajemo nešto.“ – rekao je Jaroš.

Moto klub Požega Promet ove godine ima četiri vozača na Međunarodnom prvenstvu Hrvatske u motocrossu, dodao je Jaroš.

- „Imamo četiri natjecatelja, Danijel Nikić je mladi vozač koji je sad u nedjelju prvi put vozio utrku, na Slavonskoj ligi, u klasi 65. Osim njega, u klasi 65 imamo i Petra Vučkovića koji je vozio i prošle godine. Imamo Dominika Blaževića u klasi 85 i Deana Milinovića u klasi B-250. To su za sada dečki koji voze, tri juniora, što me izrazito raduje jer bez mladih nema budućnosti ovog sporta.“ – rekao je Zlatko Jaroš te se zahvalio Gradu Požegi na potpori.

Otvorenje Međunarodnog prvenstva Hrvatske u motocrossu zakazano je za 13,15 sati, a početak prve utrke je u 13,30 sati.

- „Grad Požega već dugi niz godina daje podršku organizaciji utrka i Moto klubu Požega Promet kao domaćinu. Zahvaljujemo se na organizaciji 21. Međunarodnog prvenstva Hrvatske u motocrossu. Ovim putem pozivam sve građane podrže ovu utrku, očekujemo vas u što većem broju na stazi Villare pokraj Požege, nadamo se da će vrijeme poslužiti.“ – rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

 

(rva.hr)

Pročitano 615 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Travanj 2023 12:31