Petak, 31 Ožujak 2023 14:11

Odgođena utrka Međunarodnog prvenstva Hrvatske u motocrossu koja se u nedjelju, 02. travnja trebala voziti na stazi Villare

POŽEGA - Ove nedjelje se trebalo održati Međunarodno prvenstvo Hrvatske u motocrossu, a prilikom tiskovne konferencije tajnik Moto kluba Požega Promet Zlatko Jaroš naglasio je upitnost održavanja utrke zbog loše vremenske prognoze. Danas je prilikom gostovanja u emisiji „Jutro s Matkom“ na Radiu Vallis Aurea potvrdio da se utrka ipak neće održati kao što je planirano, a novi termin će biti poznat kroz nekoliko tjedana.

- „Mi smo sve pripremili kao da se utrka održava, međutim, na vrijeme ne možemo utjecati. Prošle godine je bila izrazito teška utrka, palo je jako puno kiše u subotu, ali u nedjelju nije padalo. S tim da je razlika od prošle godine to što je sada kiša najavljena za subotu i nedjelju. Zbog samih natjecatelja i uvjeta na stazi, a naravno i zbog publike koja je uvijek voljela doći na Villare i pogledati utrku – odlučili smo da nećemo ove godine riskirati s uvjetima.“ – rekao je Jaroš.

- „Donijeli smo odluku da nećemo ove godine ići u tom terminu, odgađamo ju, ne otkazujemo. Postoji više termina koji su dostupni, moramo vidjeti gdje nama najbolje paše kao organizatorima, ako što kasnije idemo onda ćemo morati polijevati stazu. To je takav sport, mi koji smo na otvorenom smo toga svjesni, nemamo drugu mogućnost i nećemo riskirati. Imamo dosta vozača, neki voze po prvi puta, pa nećemo riskirati da se ozlijede. Cijeli tjedan će biti loše vrijeme, vidjet ćemo što nam nosi ostatak travnja.“

„Utrka u Pakracu je uvijek bila 1. svibnja, to je isto neradni dan, postoji ideja da preuzmemo taj termin. Sve su opcije otvorene, već jutros sam obavijestio službe koje su trebale biti tamo – vatrogasci, hitna služba, policija.. Sve smo to stopirali, nadali smo se da će vikend biti lijep, ali nažalost ne. Navezli smo dosta kvalitetne i čiste zemlje, a ona je sad od snijega i kiše jako vlažna. Uz ovu količinu kiše koja će pasti, ta staza će biti neprohodna, pogotovo za djecu koja voze. Odlučili smo da ove godine moramo odgoditi.“ – dodao je Jaroš.

Moto klub Požega Promet ove godine ima četiri vozača na Međunarodnom prvenstvu Hrvatske u motocrossu, dodao je Jaroš.  

-  „Imamo četiri natjecatelja, Danijel Nikić je mladi vozač koji je sad u nedjelju prvi put vozio utrku, na Slavonskoj ligi, u klasi 65. Osim njega, u klasi 65 imamo i Petra Vučkovića koji je vozio i prošle godine. Imamo Dominika Blaževića u klasi 85 i Deana Milinovića u klasi B-250. To su za sada dečki koji voze, tri juniora, što me izrazito raduje jer bez mladih nema budućnosti ovog sporta.“ – rekao je Zlatko Jaroš.

 

(rva.hr)

Pročitano 327 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 31 Ožujak 2023 14:17