Utorak, 04 Travanj 2023 06:21

Članovi HPD Gojzerica sudjelovali na "Srimušijadi" - tradicionalnom proljetnim susretu planinara

VELIKA - Protekle nedjelje, 2. travnja, članovi Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica krenuli su prema Velikoj, pod vodstvom Marije Marjanović, licenciranog vodiča iz društva, kako bi sudjelovali na tradicionalnom proljetnom susretu planinara – Srimušijadi, koju organizira veličko Planinarsko društvo Mališćak.

Petnaestak članova ”Gojzerice”, kao i svi ostali gosti, na početku se okrijepilo čajem i slancima, a sve ih je pozdravila predstavnica Turističke zajednice Zlatni Papuk, Kristina Rupert. Nakon zajedničkog fotografiranja vodič „Mališćaka“, Mario Perić, pozvao je planinare na dvije staze.

Prva staza je bila lakša ,Šulerov put-Nevoljaš-Duboka, a druga staza je bila teža, Toplička glava-Kaniška glava-Češljakovački vis-Trišnjica-Duboka, uz iskusne vodiče. Većina članova ”Gojzerice” odabrala je, naravno, težu stazu, koja im je, uz dva strmija uspona priuštila i prekrasne vidike na Papučke vrhove, naselja u dolini, a i na bosanske planine Motajicu i Vlašić pokrivene snijegom. „Uzbrdo i nizbrdo, po blatu i suhom, šumom koja se tek počinje zelenjeti, tepihom od proljetnica i mirisnih livada srimuša stigli su na konačni cilj hodanja: kajganu sa srimušem kod lovačke kuće u Dubokoj.

U dobrom društvu i veselom raspoloženju vrijeme je proletjelo. Čak ni hodanje cestom do Velike nije bilo naporno, jer je bilo uljepšano žuborom Dubočanke i pjevom ptica.

"Sjajan izlet!“ – poručili su iz Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica.

Pročitano 223 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 12 Travanj 2023 08:22