Srijeda, 03 Svi 2023 09:05

Izlet nepoznatim stazama Požeške gore članova HPD "Sokolovac" Požega

POŽEGA / ZAKORENJE - Hrvatsko planinarsko društvo „Sokolovac“ Požega - sekcija „Kapavac“ Zakorenje ovoga vikenda je organizirala jedan zanimljiv i interesantan izlet za članove, simpatizere i ljubitelje prirode na Požeškoj gori. Polazak auto posadama je bio u jutarnjim satima kod „Ćire“ gdje su okupljeni izletnici dogovarali posljednje detalje oko pohoda.

Okupljanje planinara je bilo u Zakorenju kod Planinarske kuće „Bajin kijer“ gdje je uvijek nasmijan i ljubazan domaćin a ujedno i vodič izleta Slavko Lončarević počastio sve prisutne s tradicionalnim slavonskim pićima. U dobrom raspoloženju i po toplom sunčanom vremenu vesela planinarska družina je krenula u osvajanje nepoznatih staza Požeške gore.

Prilikom hodanja planinari su nailazili na prekrasne pejzaže i krajolike koji su pomalo možda i zaboravljeni ali svakako ostavljaju bez daha sve one koji ih obiđu. Vodič izleta je vodio planinare putem "7 brana" koje su izletnici mogli vidjeti na trasi staze.

Kratki predah i okrjepa je bila kod lovačke kuće gdje se uhvatilo vremena za gastro delicije i uživanje u proljetnom suncu. Puni dojmova i zadovoljstva svi planinari su krenuli kućama uz poziv da im se pridružite na sljedećim izletima.

Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje.

Pročitano 198 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 03 Svi 2023 09:09