Srijeda, 03 Svi 2023 09:36

Članovi HPD "Sokolovac" Požega sudjelovali na tradicionalnom "Požeškom kotliću"

POŽEGA - Već po tradiciji i običaju veseli požeški planinari često su i rado viđeni gosti na brojim društvenim događanjima u našoj županiji. Povodom praznika rada sudjelovali su na eno-gastro manifestaciji "Požeški kotlić" natjecanju u pripremanju slavonskog čobanca u organizaciji Turističke zajednice grada Požege.

Lijep i topao praznični dan izvukao je veliki broj Požežana i gostiju u park kod Orljave a ponajprije članova Društva kojih je bilo više od pedeset. Vrijedne ruke planinara složile su ugodan ambijent u kojemu su se nalazile klupe i stolovi za sjedenje te suncobrani i paviljon koji je bio namijenjen za pripremu hrane i namjernica.

Na stolovima su se mogle naći vrhunske slavonske delicije i naravno specijalna pića ovoga kraja. Ispred društva natjecali su se Marica i Davor Subić koji su tom prilikom napravili fantastičan čobanac koji se mogao degustirati na planinarskom štandu.

Druženje i zabava su potrajali do kasnih poslijepodnevnih sati a sve je na kraju završilo poznatom slavonskom pjesmom i plesom. Još jednom vrijedni članovi Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" su pokazali da su vrijedni i veseli ljudi koji vole uživati prirodi, druženju i zabavi te time promovirati zdrav i društveno uključiv stil života.

Pročitano 323 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 03 Svi 2023 10:00