Petak, 05 Svi 2023 19:19

Dječji vrtić Svetog Leopolda Mandića (Požega) pobjednik 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Požeško - slavonske županije

POŽEGA – Na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi danas je održan 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Požeško – slavonske županije u organizaciji Požeškog športskog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora i pod pokroviteljstvom Grada Požege i Požeško - slavonske županije. 

Natjecalo se 11 vrtića s područja Požeško-slavonske županije i ukupno 12 ekipa. To su : DV „Radost“ Požega, DV „Kockica“ Lipik, DV „Maslačak“ Pakrac, DV Požega („Cvjetna livada“ i „Rudinska“), DV Velika, DV „Svetog Leopolda Mandića“ Požega, DV „Šareni svijet“ Požega, DV „Tratinčica“ Pleternica, DV Jakšić, DV „Bambi“ Kaptol i DV Čaglin.

Festival su otvorili požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić i požeško - slavonska županica Antonija Jozić koji su svakom vrtiću uručili priznanje za sudjelovanje. 

- Meni je izuzetna čast i zadovoljstvo gledati ovakvu lijepu sliku vas mladih na sportskom terenu, volio bih da vam to ostane navika i u budućim godinama. Grad Požega snažno podržava ovu manifestaciju kao zalog za sadašnjost i budućnost naših najmlađih – ustrajte u tome, mi ćemo vas podržavati. Sretno u natjecanjima i pobjednicima unaprijed čestitam!“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

- „Također mi je izuzetna čast pozdraviti vas u Požegi, na našoj Rekreaciji ovog lijepo proljetnog dana u kojem ste se okupili pokazati svoje sportske aktivnosti i sposobnosti. Uistinu sam ponosna na sve vas vrtiće koji potičete sportske aktivnosti naše djece, zapravo usađujete od njihove najranije dobi one vrijednosti sporta – fairplay i zajedništvo, ali i druženje te zdrav način života. Vjerujemo da će se oni na taj način nastaviti aktivno baviti sportom i u svom daljnjem odrastanju i školovanju, baš zbog tih ranih navika iz vrtića. Vama dječice želim uspješan današnji dan, neka najbolji pobjedi!“ – rekla je županica Antonija Jozić.

Svoje vrtićarce došli su podržati i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač. Na otvorenju su bili i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović, dopredsjednik Požeškog športskog saveza Tomislav Čabraja i glavni tajnik Željko Mitrović.

Olimpijsku zastavu nosila su djeca iz Dječjeg vrtića Čaglin koja su se prvi put natjecala na Festivalu, a olimpijsku himnu bez greške je izrecitirao David Bardač iz istog vrtića. U atletici, malom nogometu i vrtku (rukomet u vrtiću) natjecalo se ukupno 453 djece.

Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Dječji vrtić Svetog Leopolda Mandića (Požega) sa 140 bodova. Drugo mjesto osvojila je Cvjetna livada (Požega) sa 127 bodova, a treće Maslačak (Pakrac) sa 114 bodova. Četvrta je bila ekipa Rudinska (Požega) sa 109 bodova. Četiri najuspješnije ekipe nagrađene su peharima. 

U malom nogometu kod dječaka nastupilo je 10 ekipa, a odigrano je 9 utakmica. Prvo mjesto je osvojila Cvjetna livada, a drugo Rudinska. Isti broj ekipa nastupio je na malonogometnom turniru djevojčica, a odigrano je također 9 utakmica. Prvo mjesto osvojio je Maslačak, a druga je bila Kockica

Prvi put na dječjoj olimpijadi održano je i natjecanje u vrtku - rukometu u vrtiću. Nastupilo je svih 12 ekipa, a odigrano je ukupno 11 utakmica. Prvo mjesto osvojila je Cvjetna livada, drugo Maslačak, a treće Svetog Leopolda Mandića. 

U štafeti 4x25 metara kod djevojčica prvo mjesto osvojila je ekipa Svetog Leopolda Mandića (Iva Berač, Sara Grgić, Nela Knežević, Dora Šajnović) s vremenom 23,22 sekunde. Druga (23,28) je bila Radost (Leona Jaroš, Iva Bodolović, Judita Golić, Ela Kuharček), a treća (24,11) Cvjetna livada (Iva Gluck, Klara Kundakčić, Monika Baraban, Hana Klarić). 

U štafeti 4x25 metara kod dječaka prvo mjesto osvojila je ekipa Svetog Leopolda Mandića (Raul Vukoja, Niko Vukušić, Borna Paun, Fran Šarić) s vremenom 22,13. Druga (22,55) je bila Velika (Tino Vidović, David Josipović, Mateo Baršun, Matej Siluković), a treća (23,13) Cvjetna livada (Karlo Marinić, Teo Žilić, Nikša Marić, David Malčić)

U trčanju na 50 metara kod dječaka prvi je bio Lovro Šubert (Kockica) s vremenom 8,92, drugi Luka Pavić (Radost) 9,11, a treći Lovro Jamuljak (Svetog Leopolda Mandića) 9,60. U trčanju na 50 metara kod djevojčica prva je bila Sofia Pandžić (Rudinska) s vremenom 8,75, druga Rita Maslač (Svetog Leopolda Mandića) 8,94, a treća Mia Šarčević (Radost) 9,12. 

U skoku udalj kod dječaka prvi je bio Juraj Štajduhar (Velika) sa  skokom od 150 centimetara, drugi Lovro Jamuljak (Svetog Leopolda Mandića) 135, a treći Karlo Šestak (Jakšić) 130. U skoku udalj kod djevojčica prva je Lili Poleto (Maslačak) koja je skočila 150 centimetara, druga je bila Hana Blašković (Jakšić) 140, a treća Sara Grgić (Svetog Leopolda Mandića) 130. 

U bacanju loptice kod dječaka prvi je Antun Dvoraček (Velika) koji je lopticu bacio čak 20 metara. Drugi je bio Matija Rozić (Svetog Leopolda Mandića) 15, a treći Bojan Vuković Šipoš (Rudinska) 14,30. U bacanju loptice kod djevojčica prva je Barbara Bec (Maslačak) sa hicem od 14 metara. Druga je bila Nika Pečurlić (Čaglin) 12,90, a treća Klara Soldo (Rudinska) 12, 80. 

Diplomu i pehar za fair play dobio je Dječji vrtić Bambi Kaptol čija su djeca prvi put nastupila na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića.

Ukupni poredak : Svetog Leopolda Mandića (Požega) 140, Cvjetna livada (Požega) 127, Maslačak (Pakrac) 114, Rudinska (Požega) 109, Velika 98, Kockica (Lipik) 78, Radost (Požega) 58, Jakšić 57, Tratinčica (Pleternica) 44, Čaglin 26, Bambi (Kaptol) 17, Šareni svijet (Požega) 5. 

Pehare i medalje najuspješnijim pojedincima i ekipama na svečanom proglašenju uručila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović. 

Hrvatski olimpijski odbor je za svakog natjecatelja osigurao majicu, kapu i priznanje za sudjelovanje. Medalju za sudjelovanje svakom natjecatelju, sendviče i vodu kao i pehare i medalje za najuspješnije po disciplinama osigurao je Požeški športski savez. 

Tako je nakon pune četiri godine i cijelog jednog olimpijskog ciklusa bez Olimpijade vrtića ponovno uspješno održan Olimpijski festival dječjih vrtića Požeško - slavonske županije. Na posljednjem Festivalu koji je održan 11. 052019 u Pakracu naslov ukupnog pobjednika osvojila je ekipa Dječjeg vrtića Maslačak Pakrac koja je slavila i 2018. u Požegi dok je prije toga dvostruki pobjednik bio Dječji vrtić Cvjetna livada Požega (2016. i 2017.).

Svih 19 Olimpijskih festivala dječjih vrtića održanih u Požeško - slavonskoj županiji organizirao je Požeški športski savez.  Naredne, 2024. godine, jubilarno, 20. izdanje Olimpijskog festivala po planu organizacijskog odbora trebalo bi se održati van Požege dok će se 2025. ponovno organizirati u Požegi. 

 

 REZULTATI NATJECANJA U EKIPNIM SPORTOVIMA:

 

MALI NOGOMET  - DJEVOJČICE

Pretkolo

Jakšić – Tratinčica 0:3

Bambi – Maslačak 1:7

Četvrtfinale

Kockica – Svetog Leopolda Mandića 2:1

Radost – Rudinska 0:0 (penali Rudinska)

Cvjetna livada – Tratinčica 1:2

Velika – Maslačak 0:7

Polufinale

Kockica - Tratinčica 0:0 (penali Kockica)

Maslačak - Rudinska 1:0 

Finale

Kockica - Maslačak 0:3 

 

MALI NOGOMET - DJEČACI

Pretkolo

Cvjetna livada - Jakšić 3:0

Rudinska - Velika 2:0

Četvrtfinale

Svetog Leopolda Mandića – Šareni svijet 3:0

Kockica – Maslačak 0:1

Radost – Cvjetna livada 0:2

Tratinčica – Rudinska 0:0 (penali 0:2)

Polufinale

Svetog Leopolda Mandića - Cvjetna livada 0:0 (penali 0:1)

Maslačak - Rudinska 1:3

Finale

Cvjetna livada - Rudinska 2:1

 

VRTKO – RUKOMET U VRTIĆU

1. kolo

Tratinčica – Radost 10:7

Šareni svijet – Maslačak 6:10 

Bambi – Kockica  6:10

Jakšić – Svetog Leopolda Mandića 7:10  

Rudinska – Velika  5:10

Čaglin – Cvjetna livada 8:10

2. kolo

Tratinčica - Maslačak 9:10

Kockica - Svetog Leopolda Mandića 9:10

Velika - Cvjetna livada 9:10

Polufinale 

Cvjetna livada - Svetog Leopolda Mandića 10:9

Maslačak - slobodan 

Finale

Maslačak - Cvjetna livada 9:10

Pročitano 994 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 10 Svi 2023 10:26