Četvrtak, 11 Svi 2023 08:13

Sportski klub Croatia i dalje organizira medicinsku tjelovježbu za umirovljenike i ostale građane

POŽEGA - Sportski klub "Croatia" i dalje provodi program medicinske tjelovježbe prilagođene umirovljenicima grada Požege. Dvorana u sklopu Obrtničkog doma (Dr. Franje Tuđmana 9) opremljena je sa najsuvremenijim sportskim rekvizitima i fitnes spravama, a tjelovježba se provodi uz stručno vodstvo kineziologa i fizioterapeuta.

Zbog velikog interesa umirovljenika za medicinsku tjelovježbu i fitness umirovljenici su podijeljeni po grupama od ponedjeljka do petka od 8:00 do 09:00, od 9:00 do 10:00 sati i od 10:00 do 11:00.

Umirovljenicima se ovom medicinskom tjelovježbom povećava pokretljivost i elastičnost zglobova, jača srce, poboljšava fleksibilnost tijela, opće stanje zdravlja, jača imunitet i mentalne sposobnosti, a također se jačaju kosti radi sprečavanja osteoporoze.

Svaki mišić kod tjelesne aktivnosti uključuje mozak i oslobađa se više krvi i kisika što utječe na mentalne sposobnosti čovjeka. Tjelovježbom se daje osjećaj snage i neovisonosti o tuđoj pomoći. a potiče se izdržljivost, koordinacija, snaga i fleksibilnost. Završetkom medicinske tjelovježbe umirovljenicima se mjeri tlak, otkucaje srca i težina.

Medicinski aparatom za cirkulaciju stopala i nogu umirovljenicima se pomaže da se odlično osjećaju i lakše hodaju. Grad Požega prepoznao je plan i program medicinske tjelovježbe za umirovljenike grada Požege i sa sufinanciranjem u okviru svojih financijskih mogućnosti pridonosi poboljšanju kvalitete života umirovljenika grada Požege.

Upisi za medicnsku tjelovježbu i su svakodnevni, a dvorana za tjelovježbu se nalazi ulici dr.Franje Tuđmana 9 kod Veleučilišta u Požegi. Sve informacije se mogu dobit na broj mobitela 098 667 403 (Zdravko Kovačević), a ostali građani mogu se prijaviti za tjelovježbu i pilates koji su organizirani u poslijepodnevnim terminima. 

Pročitano 260 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 11 Svi 2023 12:22