Utorak, 23 Svi 2023 08:35

Planinari požeškog Sokolovca sudjelovali na 7. Festivalu slanine i vina "Slanvin 2023." u Kaptolu

KAPTOL - Udruga Požeški čuvari baštine u suradnji s Udrugom vinogradara i vinara Vinokap iz Kaptola i tjednikom Kronika požeško-slavonska organizirali su 7. „Festival slanine i vina Slanvin 2023.“ u Kaptolu.

Organizator ove manifestacije je pripremio za sve natjecatelje tablu slanine, ražanj te veliku vatru za pečenje. Svi natjecatelji su u skladu sa svojim interesima te gastro znatiželji pripremili "slavonsku ružu" i istu ispekli na otvorenoj vatri. Ova eno-gastro manifestacije je okupila veliki broj natjecatelja iz cijele Slavonije te natjecatelje iz Mađarske.

Između brojnih ekipa natjecale su se i dvije Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega koji je već tradicionalno pripremio svoj štand i stolove te okupio brojne planinare i goste manifestacije. Uz pečenu slaninu na stolovima te ostale gastro delicije ovoga kraja mogla su se degustirati i poznata vina lokalnih vinara.

Veselo planinarsko društvo je uz umijeće pečenja slanine pokazalo i da zna organizirati dobro i veselu zabavu te druženje za svoje članove i promovirati rad Društva. Cilj ove eno-gastro manifestacije je promocija suhomesnate delicije slanine koja jedne od nezaobilaznih delicija na slavonskom stolu.

Pročitano 107 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 23 Svi 2023 08:41