Utorak, 23 Svi 2023 08:43

Proljetna nedjeljna šetnja među cvijećem - izlet HPD Gojzerica u arboretum Lisičine

LISIČINE / VOĆIN  - Ovu prekrasnu nedjelju (21. 05. 2023.) su planinari iz Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica sa svojim prijateljima proveli na najbolji mogući način – šetnjom među cvijećem, osluškujući pjev ptica i hvatajući sunce nakon gomile kišnih i tmurnih dana.

Posjetili su arboretum u Lisičinama gdje se, uz mnoštvo drugog drveća i grmlja, nalaze i rododendroni raznih boja koji upravo sada svojim cvatom oduševe svakoga tko se tamo zatekne. Zrak je bio pun mirisa cvijeća i crnogorice.

Putem su probali i neke biljke – koprivu (možda teško za vjerovati, ali postoji način kako je jesti sirovu a da ne žari), kiselicu i šumske jagode kojima ih je arboretum obradovao i počastio.

" Vidjeli smo prekrasne jele, svjetlucajuće kamenje, ooooooogromne češere, tragove divljih životinja i hrpu buba. Nakon prave proljetne šetnje otišli smo do susjednog Voćina gdje smo uz stručno vodstvo obišli Geo info centar. Saznali smo puno toga i doživjeli pravu avanturu u njihovom kinu. Odlično proveden dan – priroda koja nas je obasula svojim bogatstvom, sunce (napokon!!!) i sjajno društvo. A kava je i ovako divan dan učinila još boljim." - poručio je predsjednik HPD "Gojzerica" Višeslav Turković. 

Pročitano 315 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 23 Svi 2023 08:50