Subota, 11 Svi 2024 20:20

Trening na otvorenom sportsko - edukativnog projekta "Aktivna Hrvatska" održan u Požegi

POŽEGA - Projekt Aktivna Hrvatska, u kojem su aktivirane sve generacije, održan je danas u Požegi na Trgu Svete Terezije. Izrazito neaktivan životni stil Hrvata odgovoran je za veliki porast pretilosti osobito kod djece i mladih, ali i kroničnih bolesti koje naš životni vijek čine nekvalitetnim i kraćim.

Vodeći hrvatski sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska u svojoj 12. sezoni edukacijama i zajedničkim treninzima s građanima diljem Hrvatske nastoji smanjiti porazne statistike. Kroz projekt Aktivna Hrvatska u proteklih 12 godina aktivirano je više od 55 tisuća građana. Uvodni govor i pozdrav održao je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović te stručni suradnik Požeškog športskog saveza Ivan Antunović.

U svom je uvodnom govoru gradonačelnik Glavić pohvalio mlade generacije na njihovoj inicijativi i ambiciji za projekt Aktivne Hrvatske. Zahvalio se na osvještavanju koje taj projekt provodi među mladima i srdačno pozdravio okupljene. Apelirao je i na važnost i potrebu vježbanja kako bi očuvali vlastito zdravlje.

Uz trening na otvorenom, predstavljeni su brojni lokalni sportski klubovi te se moglo spontano upoznati sa sportskim aktivnostima koje nude. Treninzi su osmišljeni tako da se aktivira cijelo tijelo i pokaže na koji način vježbati tijekom cijele godine što je od iznimne važnosti za organizam i imunitet.

Treninge su vodili kineziolozi i treneri Patrik KramarićAntonio Korajac, Filip Beljan i Ivan Fundir. Uz sam trening, sudionici su mogli i provjeriti svoje zdravlje kroz preventivni pregled od strane liječnika iz projekta Pokaži srce. Za kraj organiziran je zajednički ples u znak podrške hrvatskom finalistu Eurosonga Baby Lasagni.

 

pozega.hr 

Pročitano 264 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 12 Svi 2024 08:15