Ponedjeljak, 25 Svi 2015 02:00

Strijelci GSD Požega 1871 ekipno drugi u Velikom Trgovišću

VELIKO TRGOVIŠĆE - U subotu, 23. svibnja natjecanjem „4. VT KUP“ u gađanju samostrelom u Velikom Trgovišću otvorena je sezona samostrela field.

Na natjecanju su nastupili i strijelci Građanskog streljačkog društva Požega 1871.

Ekipa u sastavu Špoler, Vukelić i Malbašić, osvojila je 2. mjesto u ekipnoj konkurenciji. Prva je bila ekipa Dubrave.

U pojedinačnoj konkurenciji Zoran Špoler s pogođenih 840 krugova osvojio je 3. mjesto, Krunoslav Vukelić je s 818 krugova bio četvrti, dok je Jovica Malbašić bio šesti sa 735 krugova.

Na ovom natjecanju nastupili su gotovo svi najbolji hrvatski strijelci samostrelom, a uz odličnu organizaciju SD "Veliko Trgovišće" postignuti su solidni rezultati.

Kiša koja je padala tijekom cijelog meča ponekad je prešla gotovo u pljusak što je stvaralo probleme uz vjetar koji je puhao tijekom cijelog dana.

Kod muških je pobijedio Domagoj Pereglin sa vrhunskih 865 krugova, kod žena je najbolja bila Nikolina Krivanek sa 860, a kod juniora Luka Štrbenac sa 844 kruga.

Nakon sastanka stručne komisije za samostrel i zajedničkog ručka, domaćin je podijelio medalje i priznanja najboljim strijelcima na ovom natjecanju, a i svi četvrtoplasirani dobili su medalje, ali drvene.

Domaćin je dodijelio i prijelazni pehar strijelcu sa najbooljim rezultatskim ostvarenjem, a to je na ovom natjecanju bio Domagoj Pereglin, član SD "Dubrava 1094" iz Dubrave.

Sljedeće natjecanje požeški strijelci samostrelom imaju za mjesec dana kada će se u Ivanić Gradu održati 20. Croatia Kup koji će ujedno biti i prvo izborno natjecanje za sastav reprezentacije na svjetskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Rusiji.

Pročitano 1314 puta