Radna akcija članova HPD "Sokolovac" Požega povodom nadolazećeg ljeta

Planinarstvo 01. srpnja 2024.

VELIKA – Kako bi što spremnije dočekali nastavak planinarske sezone koja se nastavlja u jesen članovi HPD “Sokolovac” Požega odradili su još jednu u nizu radnu akciju na svojim objektima.

U ranim jutarnjim satima krenuli su put Planinarskog doma “Lapjak” u Velikoj. Nakon jutarnje kava i podjele poslova vrijedna planinarska družina krenula je u akciju. Jedan tim je uređivao unutarnji dio doma od velike i male sale pa sve do sanitarnih čvorova dok se drugi dio tima opredijelio za vanjsko uređivanje oko doma. Navedeno je bilo najveći zalogaj jer je bilo potrebno trimerima te ručno pokositi sve oko doma pa sve do rampe koja je oko 100 metara od samoga objekta. Vrijedni članovi očistili su od smeća cijeli prostor.

Treći tim se uhvatio posla kod planinarske kuće “Trišnjica” koja je uređena i pripremljena za dolazak brojnih planinara i izletnika. Tijekom radne akcije mogle su se čuti brojne šale i planinarske dogodovštine te pokoja pjesma. Sve aktivnosti Društva obično završavaju malom eno gastro avanturom pa tako je bilo i ovaj put.

Glavni šef od roštilja Vjeko Kramberger još jednom je pokazao zašto je glavni u društvu kada je navedeno u pitanju. Nakon slasnog zalogaja obitelj Matoković je pripremila palačinke za sve sudionike ovoga događaja.

Prije zajedničkog ručka predsjednik Društva Bruno Horvat zahvalio je svim članovima na uspješno odrađenoj radnoj akciji te planinarskoj polusezoni sa željom da se nastavi jednako dobro i tijekom jeseni. Uz kvalitetnu kapljicu tridesetak članova provelo je ovu sunčanu nedjelju u druženju i radno sa željom da im se pridružite u budućnosti.

Pročitano 18 puta