Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 02:00

Rukometaši Požege slavili u Našicama protiv RK Nexe II u 3. kolu 2. Hrvatske rukometne lige - Istok

NAŠICE -  Nakon dva poraza u prošle dvije sezone Rukometni klub Požega uspio je doći do pobjede u Našicama. Nakon uzbudljive, teške i neizvjesne utakmice Požežani su pobijedili 26:29 te upisali drugu pobjedu u tri kola.

Susret su rukometaši trenera Daria Anića otvorili dobro, poveli 1:3, pa 3:5. Zanimljivo da je svih prvih pet golova postigao Ivan Tomičić, te mu se tek pri rezultatu 5:6 među strijelce pridružio i Domagoj Kiš.

Domaći igrači su tada proigrali i došli do prvog i jedinog vodstva na utakmici od 7:6 u 13. minuti. Nexe ll kratko drži egal do 8:8, kada požeški rukometaši rade seriju i odlaze na 9:12. Poluvrijeme završava rezultatom 12:14.

Drugi dio se igra izjednačeno odnosno gol na gol do zadnjih desetak minuta.

Požežani su imali dominaciju, igrali bolje, ali nikako nisu mogli doći i do većeg vodstva. Tek u 49. minuti su uspjeli otići na 20:24. Ipak, Našičani se ne predaju i smanjuju opet na dva razlike. Tek je u 58. kod rezultata 25:28 utakmica bila odlučena. Na kraju Požega dobiva susret 26:29.

Požežani su odigrali dobru obranu veći dio susreta, dok je Antonio Ćosić na vratima bio sjajan. U kritičnim trenucima sjajno je reagirao i nije dopustio nikakva iznenađenja. U napadu je bilo više grešaka, krivih dodavanja, ali i previše promašenih stopostotnih prilika. 

Osim pobjede, još se jedna odlična stvar dogodila na ovoj utakmici. Nakon cijele prošle sezone pauze i prva dva kola ove u momčad se vratio Matej Đuroković, te dobrom igrom i s dva efikasna gola proslavio svoj povratak.

Ivan Tomičić postigao je 11 pogodaka (5 iz sedmeraca), Domagoj Kiš dao je sedam, dok je lavovsku bitku na crti vodio Fili Bešlić i na kraju postigao 5 pogodaka. Branislav Blagojević odigrao je cijeli susret, vrlo dobro razigravao suigrače te postigao dva pogotka.

Ovom pobjedom RK Požega se podigao u gornji dio tablice i ušao u krug od četiri ekipe sa dvije pobjede. Jedini Brod ima sve tri pobjede i jasno istaknutu kandidatutu na naslov prvaka.

Iduće kolo u goste Požegi dolazi momčad Slavije iz Starog Petrovog Sela i tu pobjeda ne bi trebala biti upitna. Utakmica se igra u subotu, 29. listopada s početkom u 18,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

Prije toga, u srijedu, 26. listopada Požežani igraju Kup utakmicu u Županji. 

 

3. kolo 2. HRL istok muški :

RK Nexe ll - RK Požega 26:29(12:14)

RK Nexe ll: Poljak, Vulić 3, Strmečki, Bolanča 1, Baričević 2, Stošić, Žiška, Kovačević 7, Brnjak, Hajmiler 2, Vešligaj, Dundović 3, Ivanković 8. Trener: Matko Zrilić.

RK Požega: Ćosić, Farkaš, Grbeš 2, Vlašić, Kiš 7, Petrović, Bešlić 5, Blagojević 2, Tomičić 11 (5), Đuroković, Tukonić, Gelenčir. Trener: Dario Anić.

Sedmerci: RK Nexe ll 2/3, RK Požega 5/6

Isključenja: RK Nexe ll 10 minuta, RK Požega 10 minuta

Suci: Nikola Knečević i Dalibor Tunuković (Vrpolje) Nadzornik: Dalibor Medved (Donji Miholjac), Gledatelja: 150.

Pročitano 1763 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 25 Listopad 2016 14:04