Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Travanj 2018 02:00

PPD Zagreb pobjednik 14. Rukometnog turnira "Požeški dječaci 2018"

POŽEGA14. Međunarodni rukometni turnir „Požeški dječaci“ ove godine je okupio 17 ekipa. Nakon dva dana nadmetanja najuspješniji su bili rukometaši PPD-a Zagreb, drugo mjesto je pripalo rukometašima Čakovca, a treći je bio RK Nexe iz Našica.

 Turnir je prigodnim riječima otvorio požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je mladim rukometašima poželio puno dobrih rezultata i dobre igre te ugodno druženje u gradu koji, kako je rekao, brine o svojoj sportskoj mladosti. - Grad Požega aktivno sudjeluje i pomaže sve udruge u sportu i u apsolutno iznosu je to oko 6, 7 posto izvornog proračuna što je sigurno u top deset gradova u Hrvatskoj. Požega je tradicionalno sportski grad i to i dalje gradimo i razvijamo. Ono što nam je važno i u dodjeli sredstava, svakako je pomladak. Naravno da su važni i rezultati, ali svi klubovi i udruge koji imaju veliki broj mladih koji kreću u sportski život, masovnost djece koja sudjeluje u različitim sportskim aktivnostima najvažnija su kategorija pri odabiru u sufinanciranju, uz plaćanje kotizacija, sudaca i trenera. I tu smo među pet, šest gradova u RH gdje smo uspjeli pomoći i klubovima i trenerima te upravama da se bave onim zbog čega jesu tu, a to je sport - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić te turniru i organizatorima uputio je samo zaslužene pohvale. - Ovaj turnir je pravi sljedbenik bogate tradicije rukometa u Požegi i drago mi je da traje već 14 godina te da na tako kvalitetan način okupljamo, odgajamo i pripremamo mlade ljude koji se žele baviti ovim sportom, gdje imamo i dobre rezultate i izvrsne trenere. Uz Sportsku dvoranu Tomislav Pirc gradimo još dvije nove sportske dvorane uz škole i nadamo se kako ćemo i time pomoći da kvaliteta rukometa u ovom gradu bude još bolja - zaključio je gradonačelnik.

 - "Turnir je više nego odličan, puno je ekipa, puno utakmica. Zadovoljni smo,dobra je organizacija, puno je dobrih ekipa,odigrali smo sedam utakmica, tako da smo i više nego zadovoljni - izjavio je prije finala trener Davor Varga čija je ekipa iz Čakovca završila turnir kao drugoplasirana. - U Čakovcu smo prije imali prvoligaša u rukometu, sad smo drugoj ligi, ali što se tiče mlađih dobnih skupina tu smo stvarno odlični imamo više od 120 djece tako da smo zadovoljni - istaknuo je trener Varga čija ekipa u godini obiđe oko pet do šest rukometnih turnira.

Iako umoran nakon dva dana turnira svoje zadovoljstvo ne krije niti organizator Hrvoje Jurković-Jura. - Odličan turnir, svi su zadovoljni, ovo je do sad bio najjači turnir, super kvaliteta, kvantiteta, sve smo zadovoljili, gosti iz Austrije su već potvrdili da dolaze i dogodine, a i mi smo pozvani u Austriju. Jednom riječju – super! - zaključio je Jura.

Svoj dolazak dogodine najavljuje i ekipa PPD-a Zagreb koja je po prvi put došla u Požegu s dvije ekipe i osvojila turnir. - Jako dobar turnir, puno dobrih utakmica, organizacija vrhunska od smještaja ,do same igre. Stvarno sve pohvale domaćinu. Po prvi put je PPD Zagreb došao u Požegu i nastavit ćemo svake godine dolaziti - rekao je trener Branimir Kutnjak.

S istim riječima pohvale je svoju izjavu dao i trener Austrijskih rukometaša SK Ferlach, Dino Poje. - Jako dobar turnir, strašno jaki turnir, veliko iskustvo za moje dečke. Mi to nažalost nemamo u Austriji. Odlična organizacija ,hrana…jedan od jačih turnira u Hrvatskoj. U Austriji rukomet nije sport broj jedan, nije tako popularan kao u Hrvatskoj ali počelo se je sad malo ulagati. Konkurencija u Austriji je vrlo slaba zato smo mi često po turnirima Maksimir, Pastela, Dubrava evo sad i Požega i to je veliki plus za dečke, ogromno iskustvo, ne samo sa sportske strane nego i druženje na tribinama, stvarno lijepi turniri i doći će dečki doma s velikim bogatstvom.

Osim s lijepim iskustvima iz Požege, austrijski rukometaš Daniel Wazella vraća se kući i s medaljom za najboljeg strijelca turnira. Najbolji igrač je bio Tin Baković rukometaš PPD-a Zagreb, a i najbolji golman je iz iste ekipe, Antonio Kranjčević RK PPD Zagreb.

Medalje ekipama je dodijelio Željko Mitrović, glavni tajnik Požeškog športskog saveza, a najboljim igračima Dario Anić, sportski direktor RK Požega.

Pročitano 2490 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Travanj 2018 13:11