Nedjelja, 16 Prosinac 2018 01:00

Rukometaši Požega II pobijedili u gostima Spačvu II u 13. kolu 3. Hrvatske rukometne lige - Istok

VINKOVCI - Igrači druge ekipe Rukometnog kluba Požega pobjedom su se oprostili od prvog dijela sezone u 3. Hrvatskoj rukometnoj ligi - Istok. Mladi Požežani su jučer u sklopu 13. kola u Vinkovcima pobijedili dobru i neugodnu ekipu Spačve 2 i sa četvrtom pobjedom u nizu otišli na zimski odmor.

Vinkovčani su poveli 1:0 i to je bilo njihovo jedino vodstvo na cijeloj utakmici jer su Požežani od samog početka susreta odlično igrali obranu kojom su odmah domaćinu dali do znanja da su došli po nove bodove. Ubrzo je bilo 3:8, a najveća prednost je bila kod rezultata 6:17 da bi se na odmor otišlo vodstvom Požege od 9 pogodaka razlike (10:19).

U drugom dijelu igrači trenera Filipa Bešlića nastavili su u istom ritmu, održavali prednost i utakmicu završili rezultatom 24:33. Ponovno je Marko Gelenčir bio nezaustavljiv za suparničku obranu te je postigao velikih 11 pogodaka. Borna Vlašić postigao je 7 pogodaka uz zabilježen samo jedan promašaj. Šimun Banović sjajno je predvodio napad pri čemu je i sam postigao četiri pogotka, baš kao i Vilim Gotal. Obranom su dirigirali Karlo Markanjević i Lovro Glasnović,  a na vratima je bio raspoloženi  Dinko Jakić.

Ova pobjeda dobiva još veću važnost jer je Požega II bila oslabljena i na ovo gostovanje otišla bez Marka Grbeša, Mateja Prskala, Jerka Tukonića, Roka Vlahova, Frana Mjertana i Marcela Bajta. 

Nakon 13 odigranih kola Požežani su jesenski dio prvenstva završili sa 9 pobjeda i samo 4 poraza. Za ovu mladu ekipu to je strašan rezultat koji pokazuje da se uporan rad, trening i odricanja itekako isplate.

I ovim rezultatima se potvrdilo da muški rukomet u Požegi sigurno ima lijepu budućnost, a pokazalo se opravdanim i ponovno formiranje druge ekipe Rukometnog kluba Požega u kojoj mladi igrači kroz službene utakmice stječu iskustvo i polako dolaze u prvu ekipu i jači rang natjecanja. 

 

13. kolo 3. HRL istok:

RK Spačva 2 - RK Požega 2 24:33 (10:19)

RK Spačva 2: Lesar, Stepić 1, Culi 5, Štefanac, Medved 2, Tonković 3, Nadarević, Antunović 3, Novoselac 5, Nalablić, Matić 1, Blašković 4. Trener: Antonijo Šarić.

RK Požega 2: Banović 4, Mikala, Čuljak, Vlašić 7, Pavlović 1, Glasnović 3, Jakić, Conjar, Gelenčir 11(1), Gotal 4, Markanjević 3. Trener: Filip Bešlić.

Sedmerci: RK Spačva 2 0/1 (Blašković 0/1), RK Požega 2 1/1 (Gelenčir 1/1)

Isključenja: RK Spačva 2 bez isključenja, RK Požega 2 4 minute (Banović 4)

Sutkinje: Ivona Abramović i Ivana Farkaš (Osijek) Nadzornik: Zvonimir Reljanović (Vinkovci) Gledatelja: 100

 

(Izvor : Facebook stranica Rukometni klub Požega) 

Pročitano 2108 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 16 Prosinac 2018 15:01