Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 12:39

Rukometaši Požege pobijedili Osijek u trećoj pripremnoj utakmici

POŽEGA - Rukometaši Požege u subotu, 29. kolovoza su na svom parketu Sportske dvorane Tomislav Pirc protiv Osijeka odigrali treću utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu 1. Hrvatske rukometne lige - Istok. Igrači trenera Daria Anića ostvarili su i treću pobjedu te su ponovno pobijedili Osijek od kojeg su bili bolji i prije dva tjedna na njegovom terenu. 

U odličnoj utakmici dva raspoložena protivnika Požežani su na kraju slavili s 5 razlike,  33:28 (17:12).  Oba trenera isprobavala su razne taktike i to uopće nije izgledalo loše i s tim mogu biti zadovoljni.

Uvod je bio izjednačen do 6:6 nakon čega domaćin odlazi na 8:6, uskoro i  na 15:10. Do kraja prvog dijela požeški rukometaši sačuvalu su tu prednost (17:12). 

U drugi dio Požežani ulaze nešto slabije i Osječani dolaze na 18:17. Trener Dario Anić zove minutu predaha što se pokazalo vrlo korisnim jer se nakon toga vraća prednost na 22:19, uskoro i 26:21 te je riješeno pitanje pobjednika.

Požega je vodila u jednom trenutku i 7 razlike (33:26) da bi gosti u zadnjoj minuti smanjili zaostatak na konačnih 33:28.

Karlo Grgurić i Marko Antunović postigli su po šest pogodaka, dok su se Tomislav Raguž i Jerko Tukonić pet puta upisali u strijelce. Antonio Ćosić obranio je 11 udaraca. Kod gostiju najraspoloženiji su bili Zrno sa osam i Kuže sa šest pogodaka.

U nedjelju, 30. kolovoza RK Požega je odigrala četvrtu pripremnu utakmicu, a neriješenim ishodom u Đakovu kod istoimenog domaćina rezultatom 30:30 (14:12) završen je dvostruki programa koji su imali proteklog vikenda. U otvaranju utakmice noge su još bile teške nakon zahtjevne subotnje utakmice protiv Osijeka.

Požežani su gubili 3:0 da bi najveća prednost rasla do 12:7, ali su već do do poluvremena smanjili zaostatak na 14:12. Drugi dio je otvoren bolje, rezultat je bio u egalu, Požežani su nekoliko puta i vodili, a konačan neriješen ishod je  i najrealniji. 

Zadnjih desetak minuta igrala je najmlađa postava, Požega je imala i sedmerac za pobjedu koji nije realiziran. Najučinkovitiji kod Požege bili su Karlo Grgurić s osam, Marko Antunović sa sedam, te Vilim Gotal sa šest pogodaka. 

Narednog vikenda rukometaši Požege nemaju pripremnih utakmica, a nakon toga će u subotu, 12. rujna ugostiti Slatinu. 

 

(Službena facebook stranica RK Požega)

Pročitano 643 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 01 Rujan 2020 09:23