Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 26 Listopad 2020 13:40

Rukometaši Požege uvjerljivo poraženi na gostovanju kod Moslavine u Kutini u 5. kolu 1. HRL - Sjever

KUTINA - Rukometaši Požege nisu imali svoj dan na utakmici 5.kola Prve Hrvatske rukometne lige - Sjever u kojoj su naletjeli na puno raspoloženijeg domaćina Moslavinu i na koncu o svemu najbolje govori rezultat koji je definitivno previsok, ali bude i ovakvih dana u životu sportaša. Moslavina je pobijedila rezultatom 37:20 (17:11).

Marko Antunović je ponovo bio prvi strijelac svoje ekipe sa šest pogodaka, po 4 su dodali Karlo Grgurić i Vilim Gotal, tri puta se u listu strijelaca upisao Ivan Janjić, a dva je pridodao Luka Jurković, a jedan Marko Sertić. Do dvadesete minute nije izgledalo da će završiti ovako uvjerljivo jer su gosti bili na samo minus dva ,ali od tada razlika kreće nezaustavljivo rasti pa su se očito igrači Požege pomirili s porazom i prije isteka 60.minute. Požežani su na sedmoj poziciji prvenstvene ljestvice sa četiri osvojena boda, a Osječani koji su zbog korone i dalje na prinudnom odmoru drže devetu poziciju s jednakim brojem bodova, ali i dvije utakmice manje u odnosu na Osječane.

Narednog vikenda je stanka, a prvenstvo se nastavlja za sva tjedna kada će RK Požega ugostiti neporaženi, vodeći Rudar (Rude) koji ima 5 pobjeda u 5 utakmica. 

Druga ekipa Požege poražena je na gotovanju kod Petrijevaca rezultatom 31:30 (14:13) u 3. kolu 3. Hrvatske rukometne lige - Istok. Mladi Požežani bili su blizu pobjede, u završnici čak i vodili pogodak razlike, ali nisu izdržali zbog pritiska i kratke klupe. Treneru Filipu Bešliću nedostajali su Vilim Gotal i Bruno Vuković. Šimun Banović pogodio je velikih 12 pogodaka, Marko Gelenčir 7, a Fran Mjertan 6. Sjajan je bio i Kristijan Zeljko na vratima!

Budućnost požeškog rukometa sigurno je u njihovim rukama Za razliku od prve ekipe, drugi sastav igra već idući vikend kada su domaćini Spačvi 2. Utakmica će se igrati u subotu, 31. 10. s početkom u 16,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

Pročitano 562 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 26 Listopad 2020 14:08