Ispiši ovu stranicu
Utorak, 17 Studeni 2020 08:54

Rukometaši Požege osvojili bod na gostovanju kod Vidovca u 7. kolu 1. HRL - Sjever

VIDOVEC - Rukometaši Prve Hrvatske rukometne lige - Sjever odradili su konačno svoje dvoboje prema zacrtanom planu pa su na parket izašla oba slavonska predstavnika. Rukometaši Požege su svoje gostovanje u Vidovcu odradili u pozitivnom tonu i vratili se u Požegu s bodom dok su Osječani u Križevcima doživjeli poraz od dobrostojećeg KTC-a. Tin Kuže je ponovo bio fantastičan, ubilježio je čak 11 pogodaka, ali nije imao dovoljnu podršku od suigrača za nešto više od poraza. Po pet su pridodali Matej Zrno i Filip Vuković.

Nakon velike drame i teške borbe Požežani su osvojili bod u Vidovcu te prekinuli crni niz od tri poraza. U 10. minuti bilo je 7:5 za domaće, ali tada kreće furioznih 18 minuta Požege što rezultira vodstvom od 13:19. Pad koncentracije u završnici vraća domaćina u igru te na odmor odlaze s ipak dobrim rezultatom 16:19. U drugi dio Vidovec ulazi bolje i dolazi na samo gol zaostatka 18:19, a u 41. minuti prelazi i u vodstvo 24:23.

Do kraja susreta oba sastava izmjenjivala su se u vodstvu s tim da niti jedna ekipa nije imala veću prednost od jednog pogotka. Na kraju sigurno i poštena podjela bodova nakon kojega oba takmaca mogu biti zadovoljna. Treba svakako izdvojiti Marka Sertića koji je svojim probojima doslovno izluđivao domaćine te postigao deset pogodaka. Zbog zdravstvenih problema na klupi nije mogao biti Dario Anić, te je njegovu ulogu i više nego uspješno preuzeo mladi Filip Bešlić.

Veliki prvi ispit položio je odlično odvevši svoju ekipu do vrijednog gostujućeg boda koji je veliko ohrabrenje uoči dolaska Medveščaka. Ta utakmica igrat će se u subotu, 21. 11. 2020. s početkom u 18,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

RK Požega je nakon 7. kola i dalje ostala na 8. mjestu sa 5 bodova (2 pobjede, 1 remi, 4 poraza).

Druga ekipa RK Požega je u subotu trebala odigrati domaću utakmicu 6. kola 3. Hrvatske rukometne lige - Istok protiv Mladosti (Donji Miholjac) ali je utakmica odgođena na zamolbu gostiju. Požega II je na 6. mjestu sa 4 boda (2 pobjede, 3 poraza), a u 7. kolu gostue kod Slavije u Starom Petrovom selu (21. 11.). 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 555 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 17 Studeni 2020 09:27