Petak, 02 Travanj 2021 10:15

Mlađe rukometne kategorije od danas treniraju na vanjskim terenima požeškog Sportsko-rekreacijskog centra

POŽEGA - Kako je novom odlukom Stožera civilne zaštite od 01. do 15. travnja zabranjeno treniranje u zatvorenim prostorima za mlađe kategorije danas su na betonskim terenima požeškog Sportsko - rekreacijskog centra prvi trening na otvorenom po laganoj kiši odradili mladi polaznici Škole rukometa Športskog društva Lopta.

Njihov trener Hrvoje Jurković nakon što nije mogao trenirati skoro cijelu zimu (prosinac, siječanj, veljača) tijekom ožujka imao je treninge u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, a sada je djeci ponovno zabranjena dvorana i jedino moguće treniranje je na otvorenom prostoru. 

Od utorka, 06. travnja će na košarkaškom terenu u sklopu Gradskih bazena Požega s treninzima početi i mlađe kategorije Košarkaškog kluba Požega koje vodi trener Dario Rich, a tamo će trenirati i prva ekipa kluba koja odlukom Stožera civilne zaštite u dvorani ne može trenirati jer se natječe u trećem državnom rangu (2. Hrvatska košarkaška liga - Istok). 

Odlukom Stožera civilne zaštite u dvorani su dozvoljeni treninzi i natjecanja samo za seniorske ekipe koje se natječu u 1. i 2. državnom rangu te za juniorske ekipe koje se natječu u 1. državnom rangu. Prema tome na području grada Požege treniranje i odigravanje utakmica u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc do 15. travnja, odlukom Stožera civilne zaštite dopušteno je samo prvoj ekipi Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega (Premijer košarkaška liga - prvi rang) te prvim ekipama Stolnoteniskog kluba Požega (HEP Superliga, prvi rang), Rukometnog kluba Požega (1. Hrvatska rukometna liga - Sjever, drugi rang) Odbojkaškog kluba Sokol (2. Hrvatska odbojkaška liga - Istok, drugi rang).

- "Mislim da je sport najpogođeniji s tim mjerama, vraćamo se na ono staro koje je već bilo. Osobno se ne slažem s tim mjerama, teško su objašnjive i nisu nimalo logične. Najviše su tu pogođena djeca koja ne mogu trenirati u zatvorenim prostorima. Sport inače ne može i ne smije diskriminirati nikoga, radilo se o rasnoj, spolnoj ili dobnoj diskriminaciji. Ovo sada je diskriminacija u svakom pogledu! Jedni mogu trenirati, a drugi ne mogu. Kakve veze ima rang natjecanja s epidemiološkim mjerama, netko tko igra drugu ligu može trenirati, a ženska odbojka koja je treći rang natjecanja ne može. Zar se u prvom i drugom rangu ne mogu zaraziti, a u trećoj mogu? Volio bih vidjeti znanstvene podatke koji to potvrđuju." - za SBplus kazao je glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović.

Pročitano 828 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 02 Travanj 2021 13:56