Subota, 10 Travanj 2021 15:34

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza donio odluku o prekidu liga

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza je na inicijativu PPD Zagreba jučer donio odluku kojom se prekidaju sva natjecanja na mjesec i pol (do sredine svibnja) čime su izazvali val ogorčenja diljem rukometne Hrvatske. Tako je zaustavljeno natjecanje u Premijer ligi, u 1. Hrvatskoj ženskoj rukometnoj ligi, prve dvije hrvatske lige za muškarce i još tri ženske lige.

Prema tome zaustavlja se i natjecanje u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi - Sjever gdje se natječu rukometaši Požege koji tako sutra neće igrati utakmicu 20. kola protiv RK Vidovec koja se trebala igrati u nedjelju, 11. travnja s početkom u 15,30 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

Natjecanje u 1. HRL - Sjever prekinuto je ovom odlukom od 10. travnja do 22. svibnja te bi se najranije moglo nastaviti u nedjelju, 23. svibnja. Ova odluka obrazložena je brigom za zdravlje iako nema logike da neki nacionalni sportski savez prekida natjecanje kad ga čak ni Stožer civilne zaštite svojim protuepidemiološkim mjerama nije zaustavio. Istovremeno nije zaustavljeno natjecanje u U17 Prvoj ligi koja će se i dalje nesmetano odigravati.

Čelni ljudi HRS-a procijenili su da bi se do 22. svibnja mogli procijepiti svi igrači i igračice, članovi stručnih stožera, suci, delegati, mjeritelji vremena odnosno svi koji sudjeluju u natjecanju ali je pitanje što će od toga na kraju biti jer cijepljenje protiv koronavirusa je osobna odluka svakog građanina RH i nije obvezno. 

 

Raspored utakmica RK Požega do kraja sezone 1. HRL Sjever 2020./2021.:

20. kolo: Požega – Vidovec

21. kolo : Medveščak Zagreb – Požega

22. kolo : Požega – Viro-Virovitica

23. kolo : Dugo Selo – Požega

24. kolo : Požega – Metalac

25. kolo : Požega – Ivanić

26. kolo : Prelog – Požega

Pročitano 782 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 10 Travanj 2021 17:52