Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 09 Lipanj 2021 13:41

RK Podravka i ŽRK 1234 Virovitica u Požegi odigrali revijalnu utakmicu u spomen na Martinu Tokić, a nakon toga održana premijera filma "Požeška lavica - rukometna kraljica

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odigana je jučer revijalna utakmica u spomen na požešku rukometašicu i državnu reprezentativku Martinu Tokić, a sastala su se dva njena kluba, RK Podravka (Koprivnica) i ŽRK 1234 Virovitica (nekadašnji TVIN). Utakmica se igrala 2 puta 20 minuta, a klubovi su došli s kombiniranim postavama. Na kraju je druga ekipa Podravke koja je bila i papirnati domaćin pobijedila uvjerljivim rezultatom 24:14 (11:9). 

Na kraju utakmice Martinini sinovi, blizanci Lovro i Niko, u pratnji svog oca Branka su uručili male statute "Rukometašice u pokretu" svakom klubu kao uspomenu na ovu utakmicu. Radi se o skulpturi koju je izradio akademski kipar Krešimir Rod i koja je postavljena, 10. svibnja 2020, na Majčin dan pred Sportsku dvoranu Tomislav Pirc na inicijativu nekadašnjeg dugogodišnjeg požeškog gradonačelnika i saborskog zastupnika Zdravka Ronka, a koji je bio glavni inicijator i jučerašnjeg događaja. 

Ovaj susret bio je i početak Memorijalnog rukometnog turnira "Martina Tokić" koji će se održavati svake godine u organizaciji Požeškog športskog saveza. Nakon utakmice u maloj dvorani na katu SD Tomislav Pirc premijerno je prikazan polusatni dokumentarni film o Martini pod nazivom "Požeška lavica - rukometna kraljica" poznatog hrvatskog redatelja Jakova Sedlara. 

Među nazočnima bili su i igračice Podravke i Virovitice, Martinina obitelj kao i njene bivše suigračice i drugi gosti, a film je emotivno primljen kod svih prisutnih na premijeri. Prije početka prikazivanja filma autor Jakov Sedlar naglasio je kako Požega uvijek ima smisla za velike stvari te da je napravljen još jedan događaj u čast velike sportašice, nažalost rano preminule, Martine Tokić.

Požega je još jedanput pokazala tko je i što je taj Grad i drago mi je da sam ovdje. Što se tiče samoga filma to je jedna tridesetominutna priča o životu i karijeri, zaista, velike osobe. Naravno, mogao je biti i drugačiji, no bitno je da se on dogodio kako se važni ljudi, poput nje, nikada ne bi zaboravili – rekao je Jakov Sedlar.

 

PODRAVKA 2 LINO - 1234 VIROVITICA 24:14 (11:9)

POŽEGA, Sportska dvorana Tomislav Pirc, gledatelja 100, suci : Vanja Banović i Darko Radaković (oba Požega)

PODRAVKA 2 LINO - Ana Crnjak, Antea Marijanović, Nika Galinec, Dunja Međurečan 2, Tena Megerle 3, Klara Ibrahimpašić 1, Lana Strugar 3, Ema Đuranek, Ema Stručić 4, Zoa Sever 1, Ema Balaško 4, Nika Dedi, Anja Smolak, Lara Perić 3, Iva Marija Žganjar 1, Klara Švenda 2. Trener : Igor Stubičar. 

1234 VIROVITICA - Dora Koprek, Jelena Pratljačić, Ana Medved 2, Nadia Dujmović 1, Karla Tumpić, Marija Medved 2, Tea Strusa 3, Meri Oštrić, Klara Crnoja 2, Laura Oršulić 4, Nea Kovač, Lana Čor. Trener : Darko Grdić 

 

 

(Foto: D. Mirković, pozega.eu)

Pročitano 1058 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 09 Lipanj 2021 14:29