Nedjelja, 10 Listopad 2021 16:27

Rukometaši Požege pobijedili RK Čakovec u derbiju 4. kola 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever

POŽEGA - U derbiju 4. kola 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever, rukometaši Požege su u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc pobijedili RK Čakovec rezultatom 31:29 (13:15). Čakovčani su brzo preuzeli dominaciju i u 5. minuti vodili 2:4. Do 6:6 se igralo u egalu, ali tada gosti ulaze u seriju i u 21. minuti vode 8:12 što je bilo i njihovo najveće vodstvo na utakmici. Ipak, do kraja prvog dijela domaći igrači smanjuju njihovu prednost na samo dva pogotka te se na odmor odlazi rezultatom 13:15.

U prvom dijelu susreta požeški rukometaši su radili puno grešaka, prvenstveno u napadu, a usput i razbranili odličnog golmana gostiju Varšića koji je do tada obranio 9 udaraca prema svom golu. U drugom dijelu bila je potpuno druga slika. Obrana Požege bila je čvrsta, igrači trenera Daria Anića igrali su mudrije i mirnije, gosti su lagano padali, a sve to je podiglo i publiku.

Napravljen je preokret i od 15:17 u 35. minuti Požežani dolaze na 24:20 u 47. minuti. Trener gostiju Vladimir Canjuga u šest minuta zove dva timeouta, ali bez učinka. Domaći su sada kontolirali igru i nisu dopustili povratak gostima kao i da dva važna boda odu iz Požege.

Na kraju rukometaši Požege dolaze do pobjede rezultatom 31:29 te je veliko slavlje na parketu i tribinama moglo početi. Svi igrači Požege su odigali odlično protiv kvalitetnih gostiju koji su u Požegu stigli kao favoriti. Ipak, kada je bilo najteže, najveći rizik u svoje ruke preuzeo je Marko Sertić i vukao svoju ekipu do pobjede. Uz odličnu igru u obrani upisao se i 8 puta u listu strijelaca.

Vilim Gotal postigao je 6 pogodaka, ali posebno se istaknuo pri izvođenju sedmeraca zabivši ih 5 od 5! Ivan Antunović postigao je 4, a Ivan Janjić i Jerko Tukonić 3 pogotka. Još jedan junak jučerašnje utakmice bio je i Filip Orlović obranivši 14 udaraca, te se i upisao jednom u listu strijelaca.

Prvi nastup u dresu Požege imao i Marko Ćosić te je odmah i pokazao zašto je doveden. Kao debitant u igri, pogotovo u obrani odigrao je za čistu peticu. Velike zasluge za pobjedu idu i treneru Dariu Aniću koji je odlično vodio utakmicu i nadmudrio svog kolegu Canjugu.

Podrška publike kao i uvijek do sada nije izostala. U 5. kolu RK Požega ide u goste Metalcu u Zagreb. Ako ponove igru iz posljednje dvije utakmice Požežani i u tom susretu mogu očekivati nastavak svoje pobjedničke serije. 

Požega – Čakovec 31:29 (13:15)

RK Požega: Marko Ćosić 2, Luka Poplašen 2, Šimun Banović 1, Oleg Polanec, Emil Okružnik 1, Ivan Janjić 3, Vilim Gotal 6(5), Adam Uremović, Karlo Grgurić, Kristijan Zeljko, Bruno Vuković, Filip Orlović 1(14 obrana), Ivan Antunović 4, Lovro Glasnović, Marko Sertić 8, Jerko Tukonić 3. Trener: Dario Anić; Službeni predstavnik: Filip Bešlić

 

(izvor : Službena facebook stranica Rukometnog kluba Požega)

Pročitano 729 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 10 Listopad 2021 17:37