Nedjelja, 31 Listopad 2021 10:47

Rukometaši Požege svladali Osijek u gostima u derbiju 7. kola 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever

OSIJEK - Kakav zalet i rasplet na utakmici koja je bila i derbi kola i derbi naše regije! Sastali su se drugi i treći na ljestvici što jasno govori da se na istoku Hrvatske igra odličan rukomet, a nakon susreta u Zrinjevcu radovali su se gosti iz Požege koji su iščupali pobjedu protiv domaćeg Osijeka u zadnjim sekundama derbija 7. kola 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever. 

Strijelce gostiju je predvodio Ivan Antunović sa sedam pogodaka, po 4 su dodali Vilim Gotal i Marko Sertić, za poraženog domaćina Marin Jurić i Mario Goluža po 5. Ključ je bio zaustaviti vrhunskog strijelca Mateja Zrna koji je svoja 4 pogotka postigao s linije od sedam metara.

Doista odličan i napet susret počeo je vodstvom Osijeka od 3:0 no za desetak minuta prednost se okreće pa je plus 4 za Požegu. Gotovo čitav drugi dio utakmice se igra gol za gol i tek pred kraj gost dolazi do dva pogotka viška koje domaćin anulira.

U zadnje dvije minute mreže miruju i činilo se da je podjela bodova realan scenarij. No nakon minute predaha gost dolazi do sedmerca kojega mirno realizira Šimun Banović za ogromnu pobjedu gostiju iz Požege.

Požežani su trenutno na odličnom, 3. mjestu sa 12 bodova (6 pobjeda, 1 poraz), a ispred su samo KTC (Križevci) sa 13 i Novi Zagreb sa također 12 bodova. U narednom, 8. kolu u Požegi gostuje RK Maksimir Pastela (subota, 06. studenog u 18,00 sati) čija je ekipa trenutno na 5. mjestu sa 10 bodova (5 pobjeda, 2 poraza), a danas je kod kuće pobijedila Dugo Selo rezultatom 27:25 . 

Đakovo je pružilo solidnu partiju u Križevcima kod lidera lige no do iznenađenje je bilo teško doći. Domaćin je od početka kontrolirao susret i držao sigurnu udaljenost od svoga gosta , a na kraju je završilo s plus 6 što je bila i najveća prednost koju je KTC imao u ovom susretu. Za Đakovčane najefikasniji Petar Jarčević sa šest pogodaka, a pet je dodao Luka Matačić.

(sportalo.hr) 

Pročitano 630 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 03 Studeni 2021 11:47