Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 14 Travanj 2022 08:56

Rukometaši Požege uvjerljivo svladali vodeći Osijek u zaostalom susretu 20. kola 1. HRL - Sjever

POŽEGA - Odličnu utakmicu odigrali su rukometaši Požege protiv lidera Osijeka te su ostvarili uvjerljivu pobjedu rezultatom 38:33 (23:16) u zaostalom susretu 20. kola 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever. Požežani su odlično ušli u utakmicu i u 4. minuti vodili 4:1, u 12. minuti bilo je 10:5, a na poluvrijeme su otišli sa 7 pogodaka prednosti (23:16).

Najveću prednost imali su na otvaranju drugog dijela kada su otišli na 9 razlike (26:17). U nekoliko navrata gosti su uspjeli smanjiti na pet pogodaka zaostatka, ali nisu uspjeli napraviti potpuni priključak. Bila je ovo svakako najbolja utakmica požeških rukometaša u ovoj sezoni jer su nošeni svojim navijačima uz veliku borbenost nanijeli novi poraz vodećoj ekipi koju su uspjeli pobijediti i u Osijeku, u prvom dijelu sezone.

Požežani su posljednji pogodak na susretu postigli atraktivnim cepelinom i tako se na najljepši način zahvalili svojim vjernim navijačima za veliku podršku i u ovom važnom susretu. 

Ivan Antunović predvodio je Požegu u napadu sa čak 10 pogodaka, ali je odradio važnu ulogu i u obrani. Sjajan je bio Šimun Banović kao i pivot Ivan Janjić, a obojica su postigli po 7 golova. Mladi Vilim Gotal je postigao 4 pogotka, Jerko Tukonić, Luka Poplašen i Karlo Grgurić su dodali svaki po 3, a jednom se u strijelce upisao i Marko Ćosić. Vratari Filip Orlović i Ivan Cota obranili su odličnih 14 udaraca.

Ekipu je odlično s klupe vodio pomoćni trener Filip Bešlić dok je glavni trener Dario Anić zbog kazne s tribine morao dijeliti savjete svojim igračima. Osijek će unatoč ovom porazu biti prvak jer ima velikih 5 bodova prednosti 3 kola prije kraja ali je Požega osvojila 2 velika boda u borbi za 2. mjesto jer tri ekipe sada imaju po 33 boda. To su KTC (Križevci), Požega i Čakovec.

U narednom, 24. kolu požeški rukometaši će u subotu, 23. travnja ugostiti Đakovo. Nakon toga gostuju kod Ivanića (30. 04.), a u posljednjem, 26. kolu u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc dolazi Dugo Selo (07. 05.).

 

Pročitano 711 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 14 Travanj 2022 12:50