Četvrtak, 14 Travanj 2022 12:34

Svečano otvoren 17. Rukometni turnir "Požeški dječaci 2022"

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc danas i sutra igrat će se utakmice tradicionalnog Rukometnog turnira “Požeški dječaci”.

- "Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom, turnir se ponovno održava i to u svom 17. izdanju, no trebao je biti 19." -  rekao je ispred organizatora Sportskog društva “Lopta”, trener Hrvoje Jurković. - “Na ovogodišnjem turniru trebalo je biti 10 ekipa, no međutim korona, ekipe Ivanić i Lipa nisu došli nažalost. Trener Nove Gradiške također ima koronu, ali njega je zamijenio jedan otac tako da su došli. Turnir je krenuo, 8 je ekipa i valjda će proći sve super.” Veliki je značaj jer na ovakvim turnirima rezultat kao takav nije bitan, bitno je druženje, socijalizacija trenera i djece. Razmišljao sam da uopće više ne radim ovaj turnir, teško je to samostalno raditi, no međutim upravo zbog djece i zbog mojih prijatelja iz Umaga, Bjelovara i Karlovca. Oni su me zvali i molili da napravim turnir, da se i mi treneri konačno malo vidimo, jer nemamo baš prilika. Također da ta djeca dođu, iz Umaga pogotovo, već smo dogovorili u trgovini Zvečevo da mikado čokoladu s rižom ponesu nazad. Rukomet kao rukomet, svi oni igraju neke lige, no ovaj tjedan je bitno druženje dva dana.” – rekao je organizator Hrvoje Jurković.

Sportsko društvo Lopta će u sklopu turnira organizirati i predavanje za trenere na kojem će gost biti dr.sc. Pero Kuterovac, poznati hrvatski kondicijski trener. Predavanje s temom “Dugoročni razvoj mladih sportaša”, održat će se u danas s početkom u 18,00 sati u maloj dvorani Sportske dvorane Tomislav Pirc. Predavanje je besplatno i dobro će doći trenerima iz svih sportova, a pogotovo trenerima koji rade s kategorijama mlađih uzrasta.

Sve igrače pozdravio ispred Požeškog športskog saveza pozdravio je glavni tajnik Željko Mitrović te im poželio dobrodošlicu u grad rukometa – Požegu.

(www.rva.hr)

 

Pročitano 598 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 14 Travanj 2022 12:51