Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 08:17

Rukometaši Požege pobijedili Đakovo u 24. kolu 1. HRL - Sjever

POŽEGA - Polako se približava kraj 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever za rukometaše, a vrlo je izgledno da će rukometaši Osijeka postati novi premijerligaš. U sklopu 24. kola Osječani su ostvarili laku pobjedu protiv Metalca u gostima, bilo je 28:38.

Prvi dio protekao je u potpunom egalu, samo jednom su domaćini imali vodstvo od 2 gola razlike, dok je ostatak poluvremena protekao s minimalnom prednošću obje ekipe. Znali su Osječani da su bolja ekipa od Metalca, a to su potvrdili furioznim drugim dijelom te su ostvarili naizgled vrlo laganu pobjedu. Matej Radović je predvodio Osječane s 13 pogodaka, a Adrian Turkalj je zabio 9 golova za domaćine. U sljedećem kolu Osječani će igrati na domaćem terenu protiv Virovitice.

Rukometaši Požege i Đakova su u ovom kolu igrali slavonski derbi, a u odličnom dvoboju bolji su bili Požežani te su pobijedili 38:36. Postavili su se autoritativno požeski rukometaši od početka susreta te su kroz više manje cijelo prvo poluvrijeme imali vodstvo. No Đakovo je pokazalo visoku razinu kvalitete te se domaćini nisu uspjeli odvojiti previše od gostiju. Pokušavali su Đakovčani u drugom dijelu okrenuti susret u svoju korist, no Požega je pokazala kvalitetu više te zasluženo odnosi bodove. Najefikasniji kod Požege bio je Vilim Gotal sa 9 pogodaka, a Đakovo je predvodio Luka Matačić sa 10 pogodaka. U sljedećem kolu Požega ide na noge Ivaniću, a Đakovo dočekuje Sisak

(sportalo.hr)

Pročitano 477 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Travanj 2022 08:42