Četvrtak, 20 Listopad 2022 09:00

Rukometaši Požege odigrali neodlučeno na gostovanju kod Rugvice u 5. kolu 1. HRL - Sjever

RUGVICE - Rukometaši Požege jučer su gostovali u Rugvici kod istoimenog domaćina u sklopu 5. kola 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever. Požežani su nakon dvije pobjede i dva poraza u prva četiri kola, protiv Rugvice odigali neodlučeno, 33:33 (18:18). 

Požeški rukometaši na kraju moraju biti zadovolji jednim bodom u gostima jer je teško osvojen, a i većinu susreta bili su daleko od svog najboljeg izdanja. U 59. minutu Požežani su ušli s tri gola zaostatka (33:30) te je na kraju pravo čudo da su uspjeli doći do izjednačenja. 

Prije svega obrana nije bila na visini ali su uspjeli to nekako kompenzirati u napadu. Ekipa trenera Daria Anića i njegovog pomoćnika Filipa Bešlića ušla je odlično u utakmicu, vodila i četiri razlike (9:13), ali je tada neočekivano stala i dopustila Rugvici da nadoknadi zaostatak te se na poluvrijeme otišlo u  egalu (18:18). 

Koliko je bio dobar ulaz u prvo toliko je bio loš početak drugog poluvremena za goste. Domaćin je nakon desetak poveo 26:21. Nakon toga Požežani su hvatali priključak ali nikako se nisu uspjevali potpuno vratiti u susret. U posljednje dvije minute ipak su odigrali najbolje i uspjeli doći barem do tog jednog boda. 

Najveći dobitak je uz osvojeni bod i povratak na parket Marka Sertića koji je izdržao cijelu utakmicu te je uz Vilima Gotala i Ivana Antunovića bio najbolji strijelac. Svi su zabili po 6 pogodaka. Ivan Janjić pogodio je 5 puta, dok je Ivan Cota obranio 13 udaraca.

Ljestvica je nakon pet odigranih kola i više nego zgusnuta. Između trećeplasiranog Novog Zagreba i desetog Vidovca razlika je samo dva boda. RK Požega je trenutno na 6. mjestu sa 5 bodova.

U 6. kolu požeški rukometaši će u subotu, 22. 10. 2022. s početkom u 19,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc ugostiti vodeću Spačvu (Vinkovci). Dolazak prvenstvenog lidera svakako je najbolja pozivnica ljubiteljima rukometa da dobro ispune tribine Grabrika. 

 

Pročitano 392 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 20 Listopad 2022 09:52