Petak, 07 Travanj 2023 10:50

U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc počeo dvodnevni Rukometni turnir "Požeški dječaci 2023"

POŽEGA - Utakmicama po skupinama u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc jutros je počeo Rukometni turnir "Požeški dječaci 2023". Radi se o već 18. izdanju ovog tradicionalnog turnira na kojem se natječe 8 ekipa sastavljenih od igrača rođenih 2009. i mlađih koje su raspoređene u dvije skupine po 4 ekipe. Da nije bilo dvogodišnje stanke zbog situacije s koronavirusom (2020., 2021.) ovo bi bio već jubilarni, 20. turnir. 

Ove godine turnir ima i međunarodni karakter jer je jedna od ekipa RK Čelik junior Zenica iz susjedne Bosne i Hercegovine, a koja je na požeški turnir došla na poziv Marinka Brkića, koji se početkom devedesetih godina iz rodne Zenice doselio u Požegu gdje je ostavio dubok trag kao igrač Rukometnog kluba Požega, a kasnije i kao dugogodišnji trener požeških rukometaša i rukometašica. Prije dolaska u Požegu popularni "Mara" je dugi niz godina uspješno igrao i za Rukometni klub Čelik Zenica. 

Turnir je otvorio glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović koji je pozdravio mlade igrače i njihove trenere kao i idejnog začetnika i pokretača ovog turnira, trenera mladih požeških rukometaša Hrvoja Jurkovića. Naglasio je da je Hrvatska rukometna zemlja, Požega rukometni grad te poželio svima dobre igre i ugodan boravak u našem gradu. 

Organizatori su Sportsko društvo „Lopta“ i Rukometni klub Požega, a generalni pokrovitelj Grad Požega. 

U prvoj utakmici turnira Spačva (Vinkovci) je izgubila od Umaga rezultatom 14:15. Nakon toga je Požega rezultatom 23:17 bila bolja od Nove Gradiške koja je prošle godine osvojila turnir kada je nastupalo 2008. godište. U trećoj utakmici prvog dana Bjelovar je dobio NEXE (Našice) rezultatom 19:16. 

Dvije najbolje ekipe iz obje skupine plasirat će se u polufinale dok će trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe razigravati za poredak od 5.- 8. mjesta. Utakmice se igraju 2x15 minuta, svaka ekipa ima pravo na 1 time out, isključenje traje 2 minute, a crveni karton je 1 utakmica kazne. 

Pročitano 573 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 07 Travanj 2023 16:01