Nedjeljne utakmice posljednjeg kola 1. Županijske nogometne lige igrat će se u 17,00 sati zbog utakmice Slavonija - Uljanik (Pula)

Nogomet 08. lipnja 2024.

POŽEGA / VELIKA – Vodstvo natjecanja 1. Županijske nogometne lige Požeško – slavonske donijelo je odluku da se nedjeljne utakmice posljednjeg, 5 kola Lige za prvaka i Lige za ostanak igraju u 17,00 sati odnosno sat vremena ranije od predviđenog termina koji je bio u 18,00 sati.

Razlog pomicanja je taj što požeška Slavonija svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u 2. Nogometnu ligu protiv Uljanika (Pula) na stadionu u Velikoj igra u nedjelju, 09. lipnja u 20,15 sati pa će s ovim terminom odigravanja posljednjeg, 27. kola 1. ŽNL svi koji to žele stići u Veliku na taj susret. Ta utakmica će biti i u izravnom prijenosu na Sportskoj televiziji. 

5. kolu Lige za prvaka koje je i posljednje kolo sezone 2023./2024., u nedjelju, 09. 06. 2024. s početkom u 17,00 sati igrat će Croatia – Dinamo i Graničar – BSK Buk. Dogovorom klubova utakmica Kaptol – Dobrovac odigrat će se danas (subota, 08. lipnja) s početkom u 18,00 sati.

U 5. kolu Lige za ostanak koje je i posljednje u sezoni 2023./2024., u nedjelju, 09. 06. 2024. s početkom u 17,00 sati igrat će Slaven – Mladost Omladinac – Graševina. Kako susret Kuzmica – Hrvatski dragovoljac ne utječe na plasman klubova koji mogu ispasti iz lige te dvije momčadi će svoj susret odigrati večeras (subota, 08. lipnja) s početkom u 18,30 sati na igralištu Park u Kuzmici.

Novi prvak BSK Buk, a iz lige ispada posljednjeplasirana Mladost (Pavlovci). U Ligi za ostanak u posljednjem kolu borba će se voditi između Slavena (Gradac) i Omladinca (Čaglin) za izbjegavanje pretposljednjeg, 11. mjesta koje će vjerojatno također voditi u 2. ŽNL.

Slaven ima 29 bodovo odnosno bod više od trenutno pretposljednje momčadi Omladinca koja ima 28. U posljednjem kolu Slaven će na svojim Klasijama ugostiti Mladost i sa pobjedom sigurno ostaje iznad Omladinca koji mora na svom igralištu Tribalj svladati Graševinu (Vetovo) i čekati kiks Slavena protiv Mladosti.

Umjesto Mladosti u ligu iz ranga iznad dolazi Požega koja je ispala iz Međužupanijske nogometne lige dok će pretposljednja momčad lige svoje mjesto ustupiti novom prvaku 2. ŽNL Graničaru iz Bučja. Ako prvak ne želi ići u 1. ŽNL to pravo može koristiti drugoplasirana Croatia (Donja Obrijež), a ako ni viceprvak ne želi ići posljednji koji može ući u viši rang po propozicijama natjecanja je trećeplasirani klub, a to je u ovom slučaju Dinamo (Badljevina). 

 

Pročitano 227 puta