Ponedjeljak, 24 Srpanj 2023 07:11

Matej Babić sveučilišni viceprvak Europe u Full Contact-u, Franjo Gucić osvojio broncu

ZAGREB - Proteklog tjedna u Zagrebu je održano se Sveučilišno Europsko prvenstvo u borilačkim sportovima (EUSA Combat Championship 2023) na kojem su nastupila i dva seniora Kickboxing kluba Borac Požega.

Matej Babić i Franjo Gucić izabrani su u Hrvatsku sveučilišnu kickboxing reprezentaciju kao predstavnici Sveučilišta u Zagrebu, dok je Franjo također izabran i u WT taekwondo tim.

Matej je nastupio u Full Contact-u do 75 kg. Prvo kolo je prošao direktno, te je u subotu nastupio u polufinalu protiv Poljaka, kojega pobjeđuje nokautom u 3. rundi! U nedjelju se u finalu susreo sa Ukrajincem, inače sveučilišnim prvakom Ukrajine u toj kategoriji te u vrlo tijesnoj i žestokoj borbi nakon 3 runde ostaje bez pobjede, čime Matej osvaja srebro.

Sljedeći je nastupio Franjo u Point Fighting-u u apsolutnoj kategoriji, gdje je u polufinalu nažalost zaustavljen od iskusnog Mađara, te osvaja broncu. Također je nastupio i u WT taekwondo-u gdje pobjeđuje u četvrtfinalu i polufinalu, te u finalu ipak biva zaustavljen i osvaja srebro!

Može se stoga reći da su dečki postali sveučilišni europski viceprvaci u kickboxing-u i taekwondo-u, uz još jedno 3. mjesto u ukupno 3 discipline što je impresivno i za svaku pohvalu!

"Veliko hvala Unisportu, Hrvatskoj reprezentaciji, Zagrebačkom Sveučilištu, Kineziološkom Fakultetu te svima koji su na neki način doprinijeli ovom uspjehu."- poručili su iz KBK Borac Požega. 

Pročitano 406 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Srpanj 2023 07:24