Petak, 03 Svi 2024 13:02

Trener KBK Borac Matej Babić izabran u Edukacijski odbor Svjetske kickboxing federacije

POŽEGA / LONDON - Lijepe vijesti i dalje stižu iz Kickboxing kluba "Borac" Požega. Naime, na protekloj sjednici upravnog vijeća Svjetske kickboxing federacije (WAKO) u Londonu između ostaloga odlučivalo se i o članovima  Edukacijskog odbora te organizacije.

WAKO Education & Student Committee (Odbor za edukaciju i studente) sastavlja radnu skupinu te im je bio potreban još jedan član. Prihvaćen je tako prijedlog dr. Dine Beloševića da Matej Babić bude izabran na mjesto člana tog odbora. Do takve suradnje je došlo jer kickboxing ulazi u nove izazove, širi se iz dana u dan i potrebna su nova i konkretna saznanja o samom sportu i sportašima. Tu nastupa znanost, i stručnjaci da ju približe trenerima odnosno praksi.

Matej Babić je inače doktorand na 3. godini Doktorskog studija Kineziologije na Sveučilištu u Zagrebu, asistent na Kineziološkom Fakultetu u Splitu, te autor do sada 24 znanstvena rada u području sporta, što ga je činilo poželjnim kandidatom za jednu takvu funkciju.

Matej je trener godine u  tradicionalnom izboru Požeškog športskog saveza za 2023. godinu, aktualni sveučilišni viceprvak Europe i petnaesti rangirani senior u Full Contact-u na svjetskoj WAKO ljestvici.

- "Trenersko i natjecateljsko iskustvo pružaju direktan uvid u dinamiku kickboxing-a, dok znanost donosi egzaktan pristup i rješenja. Želim se zahvaliti svima koji su doprinijeli ovome na neki način, međutim rad tek sada kreće, mnogi izazovi čekaju, i drago mi je što imam priliku sudjelovati u razvoju kickboxing-a kao sporta." - izjavio je ovom prilikom Matej Babić. 

Pročitano 222 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Svi 2024 13:11