Petak, 03 Svi 2024 08:44

Darko Zovko pobjednik 16. Kuglačkog kupa "Bljesak" u Pakracu

PAKRAC - Jedan od najprestižnijih kuglačkih turnira već godinama je Kuglački kup Bljesak koji svake godine u Pakracu organizira tamošnji Kuglački klub Slavonski Banovac u spomen na slavnu oslobodilačku akciju iz Domovinskog rata, a kojom je od 01. do 03. svibnja 1995. oslobođen cijeli prostor Zapadne Slavonije. Za samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je 1991. zaposjeo velikosrpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom A3. .Akcija "Bljesak" bila je u vojnom smislu nastavak uspješne vojne operacije "Otkos" iz prosinca 1991. kada je oslobođen veći dio zapadne Slavonije.

Ovo kuglačko natjecanje se igralo tijekom cijelog mjeseca travnja, a kroz turnir je prošlo čak 147 igrača iz Hrvatske sa ukupno 401 nastupom kroz kvalifikacije.

Najboljih 16 igrača izborilo je nastup u finalu, a najbolji rezultat u kvalifikacijama imao je kuglač požeških Novih nada Darko Zovko sa čak 660 srušenih čunjeva koji je tako odmah konkurenciji dao do znanja da će upravo on voditi glavnu riječ i u finalu.

Pred punim tribinama Gradske kuglane u Pakracu ljubitelji kuglanja mogli su uživati u majstorijama ponajboljih hrvatskih kuglača. Odličnom igrom još jednom je Zovko pokazao svoje umijeće oborivši 649 čunjeva, šesnaest više od prošlogodišnjeg pobjednika i trenutno drugoga igrača po svjetskoj rang listi, hrvatskog reprezentativca Alena Kujundžića člana KK Zaprešić koji je oborio 633 čunja dok je treće mjesto osvojio Luka Bolanča također hrvatski reprezentativac i član KK Zaprešić oborivši 619 čunjeva. 

KK Slavonski Banovac svake godine razinu organizacije podiže na viši nivo, ove godine direktni prijenos finala organiziran je preko YouTubea, uz stručnog komentatora, a s nagradnim fondom od 2,000 eura "Bljesak" je stao u  isti rang s najvećim turnirima ne samo u Hrvatskoj već i u Europi. 

 

Foto : pakrackilist.hr

Pročitano 166 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Svi 2024 09:09