Ponedjeljak, 13 Studeni 2023 08:03

Croatia uvjerljivo pobijedila Slaven (Gradac) u 13. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 13. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske, a to je bilo i posljednje prvenstveno kolo u ovoj kalendarskoj godini. Na otvaranju,u subotu su gledatelji mogli uživati u dva dinamična susreta na kojima je ukupno palo 14 pogodaka.

DOBROVAC – MLADOST 3:1 

Prvo poluvrijeme igralo se dinamično, ali bez pogodaka. Premda je Mladost odlično ušla u drugi dio i rano povela, domaći su okrenuli susret preko najboljeg igrača susreta Željka Popovića koji je zabio 3 gola i svojoj ekipi osigurao 3 boda.

- Ponosan na svoje dečke. Zasluženo osvojena 3 boda. Sezona iz snova. Dečki hvala vam od srca, najbolji ste. – riječi su Tomislava Kužileka.

- Kao prvo želim čestitati svojim dečkima, koji su danas došli u Dobrovac, na odličnoj, čvrstoj i hrabroj igri. Danas nismo zaslužili biti poraženi jer nisu nas nadigrali, nisu bili bolji, ali to je tako u nogometu. Istodobno sam i ljut i tužan što je fair play igra umrla ili bolje reći što su igrači NK Dobrovca ubili fair play igru prilikom izjednačujućeg pogotka. Poručio bi Kužileku i dečkima da nije sramota gubiti od Pavlovaca jer to je dobra ekipa koja se ponaša sportski i moralno u svim situacijama. – rekao je Pero Vidović, trener Mladosti. 

DINAMO – NK KUZMICA 6:4

Kakav se susret odigrao u Rajsavcu. Već na početku utakmice vidjelo se da će to biti odličan susret, ali nitko nije pomišljao na čak deset golova u mrežama vratara. Na kraju je bolja, sretnija i spretnija ekipa bio domaćin koji je odnio zasluženu pobjedu.

U nedjelju su odigrani preostali susreti 13. kola. Koliko je samo napeta i zanimljiva 1. ŽNL PSŽ govori podatak da je u borbi za prvo mjesto tri ekipe sa istim brojem bodova. Jesenski prvak je BSK Buk zbog najbolje gol razlike iako Kaptol i Croatia (Mihaljevci) imaju jednak broj bodova. 

BSK BUK – KAPTOL 4:5 

Kakva se drama igrala u Buku! Igrači Kaptola ušli su furiozno u utakmicu i prema naprijed bili izrazito efikasni i raspoloženi gdje su Jakovljevićevom stroju zabili čak četiri pogotka. U nastavku igre Bučani se bude i svim srcem pokušavaju doći do bodova. Pred kraj susreta došli su samo na jedan gol zaostatka, međutim više nije bilo ni vremena ni snage. Sve u svemu odlična utakmica, a BSK-u ostaju utjeha što nije izgubio čelnu poziciju. 

- Da nam je netko ponudio ovo na početku sezone obje ručke bi to prihvatili. U sezoni gdje ostajemo bez 8 igrača, ostvarujemo jako dobar rezultat i prvo i osnovno sam jako ponosan na ove dečke koji su iznesli ovu polusezonu. Prvo poluvrijeme naše daleko najlošije, a ekipa Kaptola što god je opalila ušlo je u gol. Drugo poluvrijeme malo smo se smirili i na kraju došli do gola zaostatka i imali dvije šanse na kraju da čak i poravnamo rezultat. Bez obzira na sve prvo čestitam svojoj ekipi koja je u ovoj utakmici pokazala kako se bori za klub do zadnje minute, a ekipi Kaptola čestitam na pobjedi, bez obzira sto smo imali šanse na kraju za poravnanje rezultata, zasluženo su pobijedili. A našim navijačima poručujem da i druge ekipe igraju nogomet da nije jednostavno svaku utakmicu odigrati na visokom nivou i s toliko izostanaka. Ako misle da mogu bolje trenerska pozicija i pozicija igrača su uvijek otvorene pa nek probaju. Žao mi je mojih igrača jer znam da daju sve od sebe, nekad je to bolje nekad lošije, ali uvijek ću stati iza njih jer znam sta smo prošli ovu polusezonu. Na kraju sportski pozdrav svima od ekipe Sportala koja nas prati do čitatelja. – izjavio je Josip Jakovljević.

- Što reći!? Prvo čestitam svojim lavovima koji su pokazali da su najbolji kad je najteže! Čestitam našoj mladosti koji su pokazali da se na njih može najozbiljnije računati! Mi smo imali dominaciju 75 minuta gdje domaćinu nismo ništa dozvolili. U zadnjih 15 minuta nam se događa pad koji domaćin koristi i zabija nam 3 gola. Na kraju ipak naša zaslužena pobjeda. Svim akterima današnje utakmice čestitam na fer i korektnom ponašanju, a mom prijatelju Joki želim sreću u nastavku prvenstva. – rekao je Mile Pavelić.

GRAŠEVINA – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 3:3

Graševina je u ovaj susret ušla vrlo odlučno i već u prvom dijelu ostvarila odličnu prednost. Početkom drugog dijela tu prednost su i povećali. Na tribinama u Vetovu sve se činilo kako će ovo biti glatka pobjeda, no onda su se dečki iz Drenovca probudili i Graševini servirali tri pogotka za poravnanje i podjelu bodova.

- Nakon domaćih 3: 0 moramo biti zadovoljni što smo osvojili bod. Čestitke domaćinu na fer i korektnoj utakmici i hvala im na večeri što su nam pripremili. Sudačka trojka na čelu sa glavnim sudcem Banovićem odradila utakmicu na visokom nivou. Čestitke mojim momcima na dobroj utakmici i karakteru da se uspiju vratiti iz velikog minusa i osvojiti bod. Definitivno smo pokazali da smo dobra ekipa i uz male promjene možemo i moramo biti još bolji na proljeće. Iznad svi HRVATSKI DRAGOVOLJAC! – rekao je Anto Obućina.

CROATIA  – NK SLAVEN 5:1

Croatia je itekako i dalje u igri za naslov. Na Grabovu je ovoga puta stradao Slaven koji se nije uspio nositi sa teškom napadačkom artiljerijom Mihaljevčana. Odlična ekipna igra i 5 golova u mreži za lijep pogled na tablicu i nadu u još bolje proljeće.

GRANIČAR – OMLADINAC 2:1

Graničar je furiozno otvorio susret sa dva brza pogotka gdje se domaćini nisu nikako snašli. U nastavku Omladinac puno bolji i bliži izjednačenju, međutim Krmpotićevi puleni uspjeli su zadržati čvrstu obranu i na kraju odnijeli 3 boda.

- Vrlo težak teren za igru. Prvo poluvrijeme puno bolji i kvalitetniji dok smo drugi dio pali i preživljavali, ali uspjeli smo. Sad se odmoriti i napuniti baterije za proljeće. – izjava je Marka Krmpotića.

Utakmice 14. kola igrat će se sredinom ožujka 2024. Sastaju se Kaptol - Graničar, Omladinac - Croatia, Slaven - Dinamo, Kuzmica - Dobrovac, Mladost - Graševina i Hrvatski dragovoljac - BSK Buk. U proljetnom dijelu odigrat će se ukupno 13 kola, od toga 8 kola drugog dijela prvenstva i 5 kola doigravanja.

(sportalo.hr)

Pročitano 181 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 17 Studeni 2023 10:20