Subota, 30 Ožujak 2024 07:04

Nogometaši Slavonije uvjerljivo pobijedili Valpovku (Valpovo) u prvom susretu 21. kola 3. NL - Istok

POŽEGA - U prvoj utakmici 21. kola Treće NL Istok nogometaši Slavonije su uvjerljivo jučer slavili protiv Valpovke i tako skočili na drugo mjesto sa samo dva boda manje od Čepina. Naravno, sve to s utakmicom više od konkurencije.

SLAVONIJA – VALPOVKA 5:0 (1:0)

Dugo nismo vidjeli razigraniju Slavoniju, a bilo je izvrsnih partija požeške momčadi u posljednje dvije godine. Šansa za šansom se redala pred gostujućim golom. Ovih 5:0 nije realan odraz kvalitete ove dvije momčadi, ali što se ovih 90 minuta tiče, moglo je to i gore završiti po Zelene da su domaći napadači bili malo precizniji i mirniji.

U najpozitivnijem mogućem smislu, Valpovci se obilo o glavu što želi igrati nogomet, nisu stali u dvostruki blok, Slavonija je sjajno koristila otvorene koridore i na kraju u drugom poluvremenu došla do uvjerljive pobjede uz četiri gola u samo devet minuta, bio je to raspad sistema kod gostiju.

U prvom poluvremenu jedini strijelac bio je Matej Martinović koji je pospremio jedan odbijanac nakon izvrsne obrane Ezgete koji je obranio udarac Mateja Peharde. 

U nastavku dok se još “pola” gledatelja nije vratilo Slavonija je već osigurala pobjedu, Mato Marčetić je pogodio za 2:0, pa Matej Martinović s bijele točke za 3:0. Nakon serije promašaja, put do mreže pronašao je i drugi Matej, Peharda, on je pogodio za 4:0.

Točku na i stavio je Ivan Antunović u 56. minuti. Tu su Plavi ipak spustili gas, odradili posao do kraja i dali minutažu seriji mladih igrača iz klupske škole, i oni su imali prigoda, držali su posjed i pokazali da redom mogu igrati ozbiljne uloge u seniorskom nogometu. 

- Prije svega moram se zahvaliti igračima i vodstvu Valpovke što su pristali da se utakmica odigra dan ranije, veliko im hvala. Što se same utakmice tiče u 29. sekundi smo imali prvu šansu, u uvodnih deset minuta rekao bih da je moglo biti i tri razlike. Na kraju smo došli do uvjerljive pobjede, čiste i zaslužene, a mene posebno veseli to što su dečki stvarno maksimalno ozbiljno shvatili utakmicu i odradili sve zadatke. Mi smo imali dosta problema uoči utakmice, Petković nije mogao na gol zbog bolesti, uskočio je Gabrijel koji je to posla što je imao odradio odlično, nije nam bilo Plešića, Marčetić je uskočio na njegovu poziciju i odradio odlično. Završnicu smo odradili praktično s juniorima u glavnoj ulozi, a to se na terenu uopće nije vidjelo, i dalje smo bili dominantni tako da moram svima čestitati na onom što su danas pokazali. Dečkima iz Valpova želim puno sreće u nastavku sezone, stvarno su dobri ali su danas naletjeli na Slavoniju koja nije imala slabe karike. Svim čitateljima Sportala ovim putem želim sretan i blagoslovljen Uskrs – poručio je Krešo Poleti, trener Slavonije.

– Teško je nešto suvislo reći, ali potpuno zaslužena pobjeda domaćina, koji nam je održao lekciju. Lekciju u smislu kako se trči, igra, ide na svaku loptu, gdje nema predaje ni kad je lopta izgubljena. Drugim riječima, krasio ih je ozbiljan pristup u svakom skoku, duelu, itd., te nismo drugačije ni mogli proći. Boli poraz, ali još više boli naš govor tijela, način na koji smo izgubili, glave pognute i čekamo kraj utakmice. Volio bih da možemo pričati o igri, o situacijama tijekom igre, o taktici, ali nažalost to danas nije moguće, jer nismo ispunili osnovni preduvjet, a to je pristup – riječi su Dražena Pavličića, trenera Valpovke.

Ostale utakmice 21. kola 3. NL - Istok igrat će se danas ( subota, 30. ožujka) s početkom u 15,30 sati, a sastaju se Sloga - Tomislav (C), Čepin - Kutjevo, Đakovo Croatia - Tomislav (DA), Svačić - Graničar, Oriolik - Vuteks Sloga, Bedem - Borac i NAŠK - Slavija.

 

sportalo.hr

Pročitano 420 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 30 Ožujak 2024 07:27