Utorak, 02 Travanj 2024 06:52

Pobjeda Požege, remi Dinama u 17. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Kompletirano je 17. kolo Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. Vinogorac je u posljednjem susretu i derbiju kola deklasirao Slavonac na gostujućem terenu, a Požega je u dvoboju fenjeraša porazila Mladost iz Sibinja.

NK Slobodnica – NK Papuk Velika 0:2

Slobodnica nastavlja svoj negativni niz ovog proljeća, broje šesti poraz u nizu. Papuk je na gostovanju dominirao protivnikom, a do vodstva su došli na otvaranju susreta preko Jeffreya Fremponga u 11′. Konačni rezultat postavlja najbolji pojedinac susreta, Luka Samaržija u 74′.

- Prejaki gosti za nas, zaslužena pobjeda gostiju. - kratko je izjavio Boris Brica, trener Slobodnice.

- Danas smo odigrali utakmicu baš onoliko koliko nam treba, a Luka Samaržija se posebno istaknuo u ovom susretu. Čestitke mojim dečkima na pobjedi, ekipi Slobodnice želim sreću u prvenstvu gospodinu Grozdanu i pomoćnicima čestitke na dobrom suđenju. U svoje ime i NK Papuk želim svima sretan i blagoslovljen Uskrs, a sada se idemo pripremati za Požegu gdje nam neće biti lako bitan im je svaki bod, dok mi želimo probati nastaviti dobar niz. - izjavio je Dalibor Banović, trener Papuka.

NK Psunj Sokol – NK Omladinac Gornja Vrba 2:2

Omladinac je odlično otvorio susret na gostovanju u Okučanima te poveo već u 8′ preko Josipa Ravlića. Povećanje rezultata do poluvremena ponovno je djelo najboljeg pojedinca gostiju, Josipa Ravlića u 34′. Domaća momčad se na poluvremenu konsolidirala te ušla puno bolje u drugi dio utakmice, a vjetar u leđa im je bio i crveni karton za goste u 59′. Premoć je domaća momčad i iskoristila te smanjila rezultata u 69′ golom Gabrijela Kovačevića, a Denis Hadžić u 77′ izjednačava što je i ostao konačni rezultat do kraja susreta.

- Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično i vodili 2:0 ,a onda nam se povrijedio nas najbolji igrač Josip Ravlić, a ubrzo nakon toga u 55′ Jurević dobiva crveni karton i ostajemo s igračem manje, i k tome naivnom pravimo prekršaj za kazneni udarac. Sve u svemu ,nama je pripalo 1. poluvrijeme, gostima drugo i na kraju mislim realan rezultat. Čestitke moji dečkima na borbi ,a gostima želimo sretno dalje. - izjavio je trener gostujuće momčadi, Ivan Pavković.

NK Dinamo Vidovci – NK Jakšić 1:1

Susjedski derbi u Vidovcima, gdje je gostovao Jakšić završio podjelom bodova. Prvi dio susreta prošao je u dominaciji gostiju koju nisu uspjeli iskoristiti. Drugi dio susreta gosti ponovno bolje otvaraju što su i okrunili pogotkom u 48′ preko Ivana Brusa. Domaćin se do kraja susreta uspio konsolidirati te stvoriti nekoliko prilika što je i konačno dovelo do pogotka u 82′ kada je strijelac bio Mihael Hlebec.

- Nekako neobična utakmica na prekrasnom travnjaku i idealnim uvjetima za igru. Nakon odlično odigranih nekoliko utakmica u gostima opet se mučimo na domaćem travnjaku. Gosti iz Jakšića su definitivno bili bolji i konkretniji u prvom poluvremenu pogotovo u veznoj liniji .Primamo gol na našu pogrešku iz jedne visoko upućene lopte pred golom. Zadnjih petnaest minuta drugog poluvremena pripada nama i tada postižemo pogodak, ali nedovoljno za konačan uspjeh. Utakmica da bi se dobila igra se svih 90 minuta .Mi je danas nismo tako igrali i neriješen rezultat za nas je pozitivan. Ovu utakmicu trebamo što prije zaboraviti i pripremiti se za sljedeću u gostima. Želimo Vam Sretan i blagoslovljen Uskrs, našim navijačima kao i svim sudionicima lige. - izjavio je trener domaće momčadi, Mario Raguž.

- Kao prvo čestitke jednoj i drugoj ekipi na jednoj fer i korektnoj utakmici s puno borbe i duela, ali bez oštrih startova. U poluvremenu bila je dosta izjednačena utakmica u kojoj smo mi imali bolje prilika, ali nismo ih realizirali. U drugo poluvrijeme smo ušli dobro te smo odmah nakon par minuta zabili pogodak. Nastavili smo u istom ritmu idućih 20 minuta, ali nismo uspjeli realizirati par dobrih prilika. Nakon toga smo napravili par prisilnih zamjena i domaćini su preuzeli inicijativu te su iz jednog centaršuta izjednačili. Na kraju je krajnji rezultat realan. Mojim dečkima čestitke na dobroj igri i nadamo se da će se ozlijeđeni igrači oporaviti do vikenda. Hvala domaćinu na gostoprimstvu i sretno im dalje. Mi se okrećemo pripremi za iduću utakmicu protiv dobre ekipe Psunj Sokola. Svima želim Sretan i blagoslovljen Uskrs. - prokomentirao je trener Jakšića, Ivan Marić.

NK Hajduk Pakrac – NK Sikirevci 1:0

Hajduk se brzo vratio na pobjedničke staze nakon poraza u Jakšiću. Odlično su otvorili susret te poveli preko odličnog Filipa Matijaševića u 8′. Domaća momčad nastavila je dominirati do 60′ susreta kada su Sikirevci preuzeli prevlast na terenu te stvorili nekoliko šansi, ali nisu uspjeli realizirati te je ostalo 1:0.

- Utakmica s puno ritma, borbe, trke. Mi dominiramo 60 minuta nakon čega odlična mlada momčad Sikirevaca preuzima dominaciju i stvara poslije prekida nekoliko šansi koje na našu sreću ne poentiraju. Čestitke mojoj ekipi na zalaganju i borbenosti, gostima puno sreće u daljnjem natjecanju. - izjavio je domaći trener, Dubravko Ljevaković.

- Domaćinu pripalo prvo poluvrijeme nama u potpunosti drugo, oni su zabili mi nismo. Mojim momcima stvarno nemam što zamjeriti dali su sve od sebe i prvaka stavili na velike muke. Domaćinu sretno dalje, a mi se okrećemo novom radnom tjednu, hvala našima navijačima na podršci tijekom cijelog susreta i sretan Uskrs svim čitateljima Sportala. - izjavio je Mario Barišić, trener Sikirevaca.

NK Zadrugar – NK Lipik 1925 0:0

Pravi ligaški susret odigrale su momčadi Zadrugara i Lipika u Oprisavcu. S malo prilika i blagom dominacijom gosti su bili u blagoj prednosti u cijelom susretu, ali nisu uspjeli kapitalizirati svoje šanse. Na kraju susreta, bodovi skoro ostaju u Oprisavcu, ali goste spašava kapetan Zanetti s odličnom reakcijom na golu.

- Prava prvenstvena utakmica, čestitam svim akterima današnje utakmice, na kraju ostaje žal jer smo u zadnjih 5 minuta imali dvije mrtve šanse, ali nismo zabili ma da moram reći da je protivnik danas bio jako dobar. Sretan Uskrs svim čitateljima Sportala. - prokomentirao je domaći trener, Braslav Ostojić

- Tvrda utakmica, puna trke, borbe i duela. Mi dominantniji u polju, ali opet ne konkretni u završnici. Na kraju moram biti zadovoljan bodom jer je domaćin u zadnjoj minuti imao zicer, međutim kapetan Zanetti nas je spasio. Moram priznati da sam se pribojavao ove utakmice jer smo se dosta ispuhali protiv Kapele. Na kraju bod po svakom ispada najrealnije. Sad nam slijedi lokalni derbi s Hajdukom u kojem ćemo dati sve od sebe da razveselio naše vjerne navijače s pobjedom. Čestitam kolegi Ciri i njegovim momcima na fer i korektno utakmici i prijemu. Svim čitateljima Sportala u ime NK Lipika 1925 i svoje osobno ime želim Sretan Uskrs. - izjavio je trener Lipika, Krešo Posedi

NK Požega – NK Mladost Sibinj 4:0

U derbiju začelja Požega je na domaćem terenu svladala gostujuću Mladost iz Sibinja te ih tako preskočila i ostavila na posljednjem mjestu tablice. Domaća momčad je od samog početka susreta dominirala te su brzo i kapitalizirali svoje šanse. Luka Leon Šupljak u 17′ i Ronaldo Hodak u 24′ donose prednost Požegi koju zadržavaju do poluvremena. U drugom dijelu s još dva pogotka domaćini rješavaju pitanje pobjednika, Matko Bulf zabija u 60′, a Ronaldo Hodak svoj drugi pogodak postiže u 79.

- Čestitam dečkima na zalaganju i na zasluženoj pobjedi, gostima na fer igri. - Izjavio je trener Požege, Marijan Bakula.

- Čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi. - Kratko je prokomentirao gostujući trener, Robert Dujić.

NK Slavonac Nova Kapela – NK Vinogorac 1:5

U derbiju 17. kola Vinogorac je u Novoj Kapeli deklasirao domaću momčad. Od samog početka susreta vidjela se dominacija Vinogorca što su brzo i iskoristili. Josip Mijić postiže prvi pogodak u 13′, a Domagoj Đurković nedugo nakon povećava na 2:0 u 17′. Za mirniji odlazak gostiju na poluvrijeme pobrinuo se ponovno Josip Mijić, golom u 45′. Drugo poluvrijeme malu nadu domaćinu daje Vlado Lasić pogotkom u 50′, ali Antonio Svrzlić pogotkom u 60′ i Mario Čubel u 74′ potvrđuju veliku pobjedu gostiju pred mnogobrojnom publikom u Novoj Kapeli.

- Apsolutno zaslužena pobjeda Vinogorca, nadigrali su nas u svim segmentima nogometne igre. Mi nismo bili pravi u ovoj utakmici, a odlični gosti su to znalački iskoristili. Ne preostaje nam ništa drugo nego da skupimo glave i već od sutra se okrenemo pripremi za sljedeću utakmicu koja je pred nama. - izjavio je trener Slavonca, Vjekoslav Čerti.

- Igrali smo danas odlično loših stvari nije bilo ne bi. Nikoga ne bi isticao jer smo se postavili kao ekipa i zajedništvom odnijeli 3 boda. Ostat ćemo ponizni, nećemo se uzdizati ništa jer još nije ni blizu riješeno. Pohvalio bi naše navijače Pudare, ljude koji nas prate i daju nam vjetar u leda. Gostima sretno dalje. Sucima nema zamjerke. Idemo raditi, trenirati i čekati nove izazove, a atmosfera na utakmici bila je odlična - riječi sui Maria Čubela, trenera NK Vinogorac.

U 18. kolu, u subotu, 06. 04. 2024. u 16,45 sati igrat će Lipik 1925 - Hajduk, Vinogorac - Zadrugar i Jakšić - Psunj Sokol dok se u nedjelju, 07. 04. 2024. s počertkom u 16,45 sati sastaju Papuk - Požega, Mladost - Slavonac, Sikirevci - Dinamo i Omladinac - Slobodnica. 

 

sportalo.hr

Pročitano 190 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Travanj 2024 07:07