Utorak, 02 Travanj 2024 07:08

U 17. kolu 1. ŽNL Croatia (Mihaljevci) pobijedila Dinamo u Rajsavcu

POŽEGA - Odigrano je Uskršnje kolo ŽNL Požeško – slavonske, zanimljivi susreti 17. kola od kojih izdvajamo pobjedu Mladosti nad Kaptolom te u derbiju kola pobjedu Dobrovca nad Graničarom iz Zagrađa.

NK Mladost Pavlovci – NK Kaptol 3:2

Kaptol nastavlja loš proljetni dio te nakon četiri susreta još ne znaju za pobjedu. Mladost je na domaćem terenu došla do vrijednih bodova u borbi za opstanak. Mladost je ušla u utakmicu s više htijenja te su već u početnom dijelu susreta postigli gol. Strijelac je u 8′ bio Luka Milosavljević. Kaptolčani su se uspjeli konsolidirali nakon primljenog pogotka te su preko Denisa Iličića izjednačili u 33′. Vodstvo domaćinu u 37′ vraća Bruno Kičan, dok su gosti izjednačiti golom starog lisca, Mile Pavelića u 60′. Konačni rezultat i pobjedu domaćinu donosi Tomislav Vinković pogotkom u 74′.

- Jako napeta utakmica u kojoj smo zasluženo pobijedili teškog protivnika. Uz dva eurogola i par propuštenih šansi, s velikim srcem smo uspjeli do tri boda. Idemo dalje u borbu do zadnjeg kola. Sretan Uskrs svim čitateljima Sportala. -i zjavio je trener Mladosti, Milan Tomljenović.

- Nismo bili pravi i to je na kraju pokazao i rezultat. Domaćin s puno više želje i htijenja pokazao kako se bori za klub. Mi ćemo morati dobro razmisliti što i kako dalje, jer ovako više ne ide. Ja ću razgovarati s predsjednikom o svom statusu jer ako ne ide onda treba nešto mijenjati. Ekipu treba dobro razdrmati, a izgleda da ja to ne mogu. Suđenje odlično! Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. - prokomentirao je Mile Pavelić, NK Kaptol.

 

NK Hrvatski Dragovoljac – NK Kuzmica 0:0

Momčad Dragovoljca nastavlja svoj niz neriješenih susreta koji je sada na brojci 7 dok se gosti iz Kuzmice „zadovoljavaju“ s činjenicom da nisu poraženi na gostovanju.

- Gostima je pripalo prvo poluvrijeme, a nama drugo tako da je realan rezultat svakome po bod. Ako misliš pobijediti moraš postići pogodak, a mi to danas nismo uspjeli pogotovo u drugome poluvremenu kada smo imali dosta situacija za pogodak! Ovo nam je sedma neriješena utakmica u nizu, nadamo se da će se negdje i nama otvoriti da uhvatimo tri boda za mirniji nastavak u prvenstvu. Čestitke svim sudionicima današnje utakmice na korektnosti i svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs!  - riječi su domaćeg trenera, Ante Obučine.

- Jedna čvrsta i borbena utakmica, težak teren za sve, ali mislim da su moji igrači danas odradili odličan posao, ispoštovali sve sto smo se dogovorili i još jednom pokazali da možemo puno vise nego sto imamo bodova. Hvala im sto su ostali hladne glave i razmišljali samo o utakmici i protivniku. Domaćinu hvala na gostoprimstvu, fer utakmici i picu poslije utakmice. A ovom prilikom svima želim sretan Uskrs. - izjavio je gostujući trener Tomislav Banožić.

 

NK BSK Buk – NK Slaven Gradac 3:2

Lokalni derbi u Buku puno uzbudljiviji nego što je sam pogled na tablicu najavljivao. Domaćini se nalaze na prvoj poziciji dok su gosti nakon ovog poraza na desetom mjestu. Unatoč tome gosti iz Gradca poveli su pogotkom Ivice Poljakovića u 21′, ali vodstvo do poluvremena domaćinu vraća najbolji strijelac lige, Josip Jakovljević. Trener/igrač postigao je golove u 32′ i 38′, dok treći pogodak za domaćina postigao Matej Blašković. Utješni pogodak i konačni rezultat postavlja Dario Starčević u 63′.

- Bez obzira na stanje na tablici lokalni derbiji uvijek donesu zanimljivu utakmicu. Tako je bilo i danas, gdje su gosti poveli iz naše greške, kasnije se malo smirujemo i podižemo malo tempo i do kraja poluvremena dajemo tri gola, drugo poluvrijeme nismo igrali uopće kako smo se dogovorili i počinjemo padati ma da smo imali par šansi, gosti smanjuju rezultat na 3:2, ali nekako smo iskontrolirali utakmicu do kraja. Čestitke mojim momcima na pobjedi, sad ćemo malo odmoriti kroz ove blagdane pa se pripremiti za sljedeće kolo. Usput želio bi svima zaželjeti sretan i blagoslovljen Uskrs. - riječi su Josipa Jakovljevića, NK BSK Buk

 

HNK Graševina – NK Omladinac Čaglin 2:0

Graševina pred kraj susreta došla do bitnih bodova u borbi za opstanak protiv direktnih protivnika iz Čaglina. Mirko Soldo je „načeo“ obranu Omladinca u 77′ dok je konačni rezultat postavio Drago Marković pogotkom u 87′. Situacija u donjem dijelu tablice se zakomplicirala, Graševina ovom pobjedom sjedi na osmoj poziciji, Omladinac mjesto ispod njih s istim brojem bodova kao Slaven i Kuzmica.

- Nama je svaka utakmica teška, pa tako se i nastavilo danas. Prvo poluvrijeme ni gosti ni mi nismo pokazali ništa od nogometa. Ipak drugo poluvrijeme ulazimo nešto čvršći i željniji pobjede što nam se i isplatilo. Čestitam dečkima ipak kada su ti bodovi potrebni igraš pod stresom i oni to odlično odrađuju. Uvijek sam govorio i govorit ću oni su najjači, ali samo kada to oni hoće. Bravo dečki. Čestitam i gostima na fer I korektnoj utakmici.i sretno dalje. - izjavio je Dario Pažin, HNK Graševina.

- Sastali se neću i ne mogu. - kratko je prokomentirao gostujući trener, Tomislav Topalović.

 

HNK Dobrovac – NK Graničar Zagrađe 1:0

Derbi kola u kojem su gosti iz Zagrađa doživjeli prvi poraz proljetnog dijela protiv odličnog domaćina koji vodećem Buku „puše za vrat“. U prvom dijelu susreta mreže su mirovale te se igralo disciplinirano i defenzivno s malo prilika. Drugi dio susreta nastavio je u sličnom tonu kao i prvi, ali jedno „opuštanje“ u gostujućoj momčadi koristi najbolji strijelac Dobrovčana, Željko Popović u 50′. Do kraja susreta bilo je još nekoliko prigoda s obje strane, ali rezultat se nije mijenjao.

- Jedna prava tvrda i teška utakmica od prve do zadnje minute.Taktičko nadmudrivanje s obje strane.Bili smo bolji i kao takvi smo uspjeli zabiti taj gol za nama jako važnu pobjedu.Moram pohvaliti goste koji su izvrsna ekipa s glavom i repom koji nisu nam nimalo olakšali tu pobjeda.Svojim dečkima čestitam na fantastičnom pristupu i borbi a ovom im je najveća nagrada.Danas slavimo, sutra se pripremamo za sljedeće kolo. Samo Zig-Zag. - prokomentirao je Tomislav Kužilek, trener HNK Dobrovac.

- Vrlo tvrda utakmica s jako malo prilika. Najrealnije ništa – ništa, ali nažalost jedan pad koncentracije jedno loše pokrivanje prostora, igrača i ono što zna cijela županija, kao što smo i mi znali i pripremali se cijeli tjedan za najboljeg skakača medu napadačima, ali kvaliteta Popovica vam jednostavno ne da niti milimetar za opuštanje i on je to iskoristio. Nakon toga smo imali jednu šansu nismo iskoristili i na kraju praznih ruku se vraćamo kući. Čestitke domaćinima svu sreću im želim da osvoje. Svim čitateljima Sportala želim blagoslovljen i sretan Uskrs. - izjavio je Marko Krmpotić, trener Graničara iz Zagrađa.

 

NK Dinamo Rajsavac – NK Croatia Mihaljevci 0:1

Rajsavčani unatoč dominaciji u cijelom susretu nisu uspjeli doći do bodova na domaćem terenu. Croatia, slično kao i Kaptol nakon odličnog prvog dijela sezone, muči se ovog proljeća, no u ovom susretu dolazi do prve pobjede. Na samom otvaranju, vodstvo gostima donosi Krunoslav Kahanek u 1′. Do kraja susreta domaćin je pokušavao, ali nije uspio, gostujuća obrana je ostala nesavladanom te u Mihaljevce ide prva pobjeda ovog proljeća.

- Što reći za utakmicu koju igraš na jedan gol, a izgubiš u 30. sekundi utakmice. Jednostavno nije bio naš dan. Čestitke mojim dečkima na zalaganju svih 90 minuta. Čestitke i gostujućoj ekipi na fer i korektnoj igri i puno sreće u nastavku. Dakako najveći žal za povredu mog velikog prijatelja Kahaneka, želim mu brz oporavak i povratak na zeleni travnjak. - prokomentirao je Krešimir Miškulin, trener Dinama.

- Za početak želim Sretan Uskrs svima. Teška utakmica, sretna pobjeda. Rajsavac mlada i razigrana ekipa. Visili smo drugo poluvrijeme, ali izdržali smo do kraja. Čestitke svim akterima utakmice, idemo dalje. - kratko je prokomentirao, Goran Vrgoč, trener gostujuće momčadi.

U 17. kolu, u subotu, 06. 04. 2024. u 18,45 sastaju se Kuzmica - Mladost dok će u nedjelju, 07. 04. 2024. s početkom u 16,45 sati igrati Croatia - Dobrovac, Kaptol - Dinamo, Graničar - Graševina, Omladinac - BSK Buk i Slaven - Hrvatski dragovoljac.

 

sportalo.hr

Pročitano 273 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 02 Travanj 2024 08:00