Ponedjeljak, 08 Travanj 2024 17:55

Croatia (Mihaljevci) uvjerljivo svladala Dobrovac u derbiju 18. kola 1. ŽNL

POŽEGA - Iza nas je vrlo zanimljivo 18. kolo gdje su čak tri gosta došla do pobjede, osim vodećeg BSK Buka i Graševine, Dinamo Rajsavac se iz Kaptola vratio s punim plijenom. Jedina neriješena utakmica odigrala se u Kuzmici dok su Slaven Gradac i Croatia Mihaljevci bili uspješni kao domaćini.

NK KUZMICA – NK MLADOST (PAVLOVCI) 1:1

Pravi nogometni ambijent u Kuzmici, utakmica s mnogo šansi s obje strane. Na kraju najrealniji ishod od 1-1 i svakome po jedan bod. Banožić je doveo Kuzmicu u vodstvo u 19. minuti. Početkom drugog poluvremena Milosavljević vraća Mladost u igru i zabija za 1-1. Do kraja smo gledali odličnu utakmicu, i jedni i drugi su igrali otvoreno i krenuli po pobjedu, ali nažalost po gledatelje rezultat se nije mijenjao.

- “Dobro smo ušli u utakmicu, trebali smo i povećati vodstvo dok smo bili bolji. U drugom dijelu gosti su se digli nakon našeg poklona i onda se igralo otvoreno do kraja gdje smo oboje imali još koju priliku za gol. Najrealniji ishod, suđenje dobro”, prokomentirao je Tomislav Banožić, trener Kuzmice.

- “Utakmica je bila dobra za gledatelje, dosta prilika na obje strane, a golmani briljirali i spasili svoje ekipe. Došli smo u Kuzmicu po tri boda, na kraju otišli s jednim. Možemo žaliti za tri, ali i biti sretni što smo izvukli bod. Gubili 1:0 i vratili se sjajnom ukradenom loptom našeg Luke i realizacijom za 1:1. Mogli smo pred kraj završiti utakmicu u našu korist, ali nije išlo u gol. Imali su i domaćini na kraju nekoliko šansi da nas matiraju, ali dobro je reagirao naš golman i vadio s crte loptu. Na kraju podjela bodova najrealnije. Čestitam svojim suigračima na lavovskoj borbi, a domaćinu želim sretno dalje u prvenstvu”, - rekao je Nikola Đak, kapetan Mladosti.

NK KAPTOL – NK DINAMO (RAJSAVAC) 2:3

Odlična utakmica u Kaptolu, mogli smo vidjeti pet golova i to svih pet u prvom poluvremenu. Domaćin je dobro krenuo utakmicu, dolazi do vodstva preko Iličića. Gosti preokreću utakmicu i prelaze u vodstvo pogotcima Pavlovića i Triska. Iskusni Mile Pavelić pred kraj prvog poluvremena vraća Kaptol u igru, a samo dvije minute kasnije Parobek zabija za novo vodstvo gostiju. Kaptol je do kraja pokušavao doći do pogotka i pozitivnog rezultata, ali rezultat se nije mijenjao i tako se nastavlja mini kriza Kaptola.

- “Ne ide pa ne ide. Ne znam više što reći. Idemo dalje. Čestitam svim akterima na fer i korektnom ponašanju”, kratko je prokomentirao Mile Pavelić, trener Kaptola.

- “Prvo poluvrijeme prava poslastica za gledatelje, dinamična i borbena utakmica s puno golova. Na poluvrijeme odlazimo s prednošću jednog gola. Drugo poluvrijeme uz nekoliko izmjena i taktičkog nadmudrivanja uspijevamo sačuvati rezultat i odnesti sva tri boda. Zahvala domaćinu na fer i korektnoj utakmici kao i na druženju poslije. Čestitke svim akterima utakmice”, zahvalio se Krešimir Miškulin, trener Dinama.

NK CROATIA (MIHALJEVCI)- HNK DOBROVAC 6:2

U Mihaljevcima odlična utakmica koja je opravdala epitet derbija kola. Iako su gosti dva puta voditi pogotcima Popovića, Miholić i Škoda su se pobrinuli da se na odmor ode neriješenim rezultatom od 2-2. U nastavku Mihaljevci ubacuju u brzinu više i s dva pogotka Poljakovića, još jednim pogotkom Škode i Zeljka na kraju ostvaruju uvjerljivu pobjedu od 6-2. Gledatelji su mogli uživati u odličnoj nogometnoj predstavi sa osam golova, a Mihaljevci i Dobrovac nastavljaju borbu za 2. mjesto i trenutno su izjednačeni s 35 bodova.

- “Prvo poluvrijeme izjednačeni jer mi držimo Dobrovac na životu sa svojim greškama. Drugo poluvrijeme se malo preslagujemo i pobjeđujemo jako zanimljivu ekipu gostiju. Imaju svoju viziju i ne odustaju od toga. Jako teško vrijeme za igrati i čestitke na kraju svim sudionicima utakmice. Idemo dalje”, rekao je Goran Vrgoč, trener Mihaljevaca.

- “Jako čudna utakmica za nas… Iako vidno oslabljeni i nikako prava slika naše ekipe, nismo bili pravi, a i u presudnim trenutcima čudne odluke, a i tijekom čitave utakmice glavnog suca. Ne kritiziram jer prvo smo si mi sami krivi za svoju situaciju i da na takvu važnu utakmicu dolazimo tako kako dolazimo, ali iskreno danas ni veće ekipe ne bi uzeli bodove. Domaćinu čestitam na pobjedi, ali i svojim dečkima koji su bili kapa do poda. Još smo jači i spremni smo za subotu u kojoj dočekujemo uvijek dobrog i neugodnog protivnika… Samo jako, samo Zig-Zag”, izjavio je Tomislav Kužilek, trener Dobrovca.

NK GRANIČAR (ZAGRAĐE) – HNK GRAŠEVINA (VETOVO) 0:2

Pozitivnoj seriji Graničara došao je kraj. Drugi put ove sezone Graševina uzima puni plijen i oba puta bez primljenog pogotka. Ovog puta Graševina je zasluženo slavila u Zagrađu s 0-2 pogotcima Šporčića u prvom poluvremenu i Šaura u drugom. Graničar jednostavno nije uspio pronaći odgovor za raspoložene goste.

- “Naglo prizemljenje. Jesenas 3-0, danas 0-2. U dvije utakmice niti jedan pogodak nismo zabili NK Graševini. Ove sezone Pažinova ekipa za nas je Real Madrid. Čestitam gostima, zaslužena pobjeda. Suđenje ponovno na nivou kad je u pitanju mlađi po godinama, ali po znanju iskusni Ivano Matijević. Što se tiče moje ekipe, danas nisu zaslužili ništa, niti kritiku jer da bi nekoga mogao kritizirati taj netko mora odigrati loše, a ovo danas je bilo “neopisivo”. Zakomplicirali smo si život i sad se moramo vaditi kod Bućana. Idemo u Buk po bodove koje smo danas izgubili”, rekao je Marko Krmpotić, trener Graničara.

- “Da, teška gostujuća utakmica kod kvalitetnog protivnika, ali danas će naš domar imati duplu dnevnicu jer su moji dečki dobrano oznojili dresove. Danas su pokazali ono što govorim stalno, da su najjači, ali samo kada oni to žele. Dečki čestitam, bravo za trud, zalaganje i naravno srce koje ste danas dali za HNK Graševinu. Bolje smo reagirali i sigurno priveli utakmicu kraju. Čestitam i domaćinu na fer I korektnoj utakmici, a i na večeri. Sudci mladi, ali odlični”, prokomentirao je Dario Pažin, trener Graševine.

NK OMLADINAC (ČAGLIN) – NK BSK BUK 1:4

Iako je Omladinac Čaglin u teškoj situaciji pod pritiskom, to ih nije nije spriječilo da odigraju pravu ratobornu utakmicu i pruže vrlo dobar otpor favoriziranom Buku. Bonić je slomio otpor Omladinca i doveo goste u vodstvo. Tanjić vraća Čaglin u igru, ali do kraja poluvremena Buturac zabija za 1-2. Do 70. minute domaćini su stvorili nekoliko izglednih šansi, ali ekipa kao što je Buk ne propušta to kazniti i još po jednim pogotkom Buturca i Blaškovića odvodi utakmicu u sigurne vode te dolazi do zaslužene pobjede na kraju.

- “Sad razumijem igrače Hajduka kad bježe od navijača, mi danas bježali od trojice… Šalim se… Učio Josipa Jakovljevića i on me smijeni… Bili su bolji i pobijedili, a ja im čestitam i nama želim baš sve najbolje. Sa svojih 47 sam opet igrač”, izjavio je Tomislav Topalović, trener  Omladinca.

- “Čari seoskog nogometa, prošlo kolo 19 igrača, a danas nedostaje 5, jedan mi stiže s krstitki, jedan došao bolestan, skupljamo se svakako i opet na našu sreću pobjeđujemo. Znali smo da idemo kod ekipe koja treba pobjedu da bi se izvukla iz zone opasnosti, ali isto tako znamo da imamo određenu kvalitetu bez obzira na to što nas nedostaje. Igra ok i bez žurbe, znali smo da će doći koja šansa i da je treba iskoristiti, a tako je i bilo. Ma da moram priznati da kod 2:1 za nas ekipa Čaglina fula tri mrtve šanse za poravnanje. Poslije toga dajemo gol i smirujemo utakmicu i privodimo je kraju. Čestitke mojoj ekipi na pobjedi i pohvale za današnji nastup, a ekipi Čaglina sretno dalje u prvenstvu”, prokomentirao je Josip Jakovljević, trener BSK Buka.

NK SLAVEN (GRADAC) – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC (DRENOVAC) 2:1

Jako važna domaća pobjeda Slavena koji se s ova tri boda odmaknuo od dna tablice i izjednačio s Dragovoljcem po broju bodova. Gosti su već na početku utakmice pomoću Marčinovića došli u vodstvo i zadržali tu prednost do kraja prvog poluvremena. Gradac je u drugo poluvrijeme krenuo furioznu i s dva brza pogotka Blaškovića i Stanića okreće utakmicu i dolazi u vodstvo te na kraju dolazi do vrlo važne pobjede.

- “Prvo poluvrijeme imamo vodstvo od 0:1 i još šansi, prelomimo utakmicu, ali jednostavno nismo bili mirni u realizaciji. Drugo poluvrijeme darivamo domaćina s dva poklon gola što se pokazalo i konačnim rezultatom. Čestitke domaćinu na pobjedi, a mi se moramo što prije resetirati i pripremiti za nedjeljnu utakmicu gdje nam je pobjeda neophodna, od danas nam je svaka utakmica kvalifikacijska i borba za opstanak u ligi”, rekao je Ante Obućina, trener Dragovoljca.

U 19. kolu, u subotu, 13. 04. 2024. u 17,15 sati igrat će Dobrovac - Dinamo, a od 19,15 sati sastaju se Kaptol - Kuzmica. U nedjelju, 14. 04. 2024. u 17,15 sati igrat će Graševina - Croatia, BSK Buk - Graničar, Hrvatski dragovoljac - Omladinac i Mladost - Slaven. 

sportalo.hr

Pročitano 423 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Travanj 2024 18:12