Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 11:33

Nogometaši Slavonije pobijedili Tomislav u Donjim Andrijevcima i izbili na prvo mjesto 3. Nogometne lige - Istok

DONJI ANDRIJEVCI - Veliku pobjedu ostvarili su nogometaši Slavonije na najtežem gostovanju lige, i to potpuno zasluženo, ne samo da su pobijedili nego su i nadigrali domaćina. Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji Požežana koji su stvorili nekoliko dobrih prigoda, a do gola su došli u 43. minuti, Mato Marčetić je izborio loptu, došao pred Ličanina i hladnokrvno poentirao za 0:1. Još prije toga krenuli su problemi za domaćina, već u 19. minuti iz igre je morao Josip Balentović zbog ozljede, bio je to veliki udarac za Brnjićevu momčad, iako je i do tada Slavonija bila bolja, to kao da je uplašilo njegove suigrače pa su igrali vrlo nepovezano.

Novi šok za Tomislav koji nije naučio biti u minusu na svom terenu stigao je u 49. minuti, požeški wunderkid Tvrtko Janković zabio je golčinu kakva se rijetko viđa, povukao je loptu desetak metara, nitko od domaćih nije reagirao, a onda je Tvrtko zabio sa 25 metara, protegnuo se Ličanin koliko je dug, a prilično je dug, i širok, no neuspješno, lopta je odsjela “u 90”. Prekrasan gol kao kruna sjajne partije mladog napadača koji igra sve bolje i bolje i u seniorskoj konkurenciji, ovo mu je peti prvenstveni gol! Tek taj drugi gol razbudio je Tomislav, u 54. minuti prvi su put opalili po golu Ivana Petkovića, nedugo potom imali i prve prilike, a ta njihova bolja igra poklopila se s buđenjem Karla Kokanovića.

Imali su domaći u tom periodu i jedinu veliku priliku, nakon kornera je netko odlično pucao glavom, ali je Petković zaradio svoju dnevnicu i izvrsnom reakcijom odbio loptu u novi korner. Nedugo potom, ponovno korner, ali na drugoj strani, još jedan mladić iz Slavonijinog inkubatora je svoju sjajnu partiju začinio golom u 79. minuti. Bio je to Žarko Dominik Jakovljević koji se dobro snašao u gužvi i pospremio loptu iza Ličanina, a i posao na drugoj strani je odradio sjajno, prvi napadač lige Ivan Tunuković bio je pored njega nevidljiv.

Kad je već sve bilo gotovo dočekali su i domaći navijači razlog za veselje, mladi Antonio Bjelopavlović zabio je prekrasan gol, probio je lijevi bok, ušao paralelno s gol linijom i sa 7-8 metara odapeo u prvi kut, zaista je lijepo pogodio, na njegovu i žalost njegovih suigrača bio je to jedan od rijetkih dobrih poteza Crnih.

Slavonija je preuzela vrh, no daleko je od obrane naslova, puno je iskušenja pred njima, i Tomislav i Čepin su i dalje apsolutno u igri za osvajanje trofeja, dok Đakovo sada ipak previše zaostaje da bi se uključilo u tu borbu, posebno kada u tu konstataciju ukalkuliramo njihove igre na gostovanjima. Kao i obično kad je derbi u pitanju prokomentirat ćemo i suđenje, u globalu jako dobro uz možda poneki karton viška, no tim kriterijem nitko nije favoriziran ili oštećen, tako da se sudačka trojka mora pohvaliti, vrlo dobro su odradili svoj posao i za njima ne ostaju nikakvi repovi. 

– Danas smo igrali utakmicu za prvo mjesto i nismo napravili faul, što dovoljno govori o našem pristupu. Slavonija nas je nadigrala u svim segmentima nogometne igre i zasluženo pobijedila. Uopće mi nije žao što smo izgubili, žao mi je jedino što nismo poduzeli ništa da ne izgubimo. Čestitam Slavoniji na zasluženoj pobjedI. – rekao je trener Tomislava Bernard Brnjić.

Prije svega moram čestitati svojim dečkima na odličnoj igri i važnoj pobjedi. Mislim da smo stvarno nadigrali domaćina, uspjeli smo ih praktično potpuno uštopati, naš Ivo je imao jednu pravu obranu, dok smo na drugoj strani osim tri gola imali još nekoliko dobrih situacija. Ovdje nitko nije pobijedio, samo je Sloga uzela bod, već to govori koliko je Tomislav dobra momčad. Jučerašnji rezultati su nam otvorili šansu da preuzmemo vrh, iskoristili smo to ali nećemo puno slaviti, već u srijedu nas čeka gostovanje u Pakracu u kupu, vidjet ćemo hoćemo li tamo dati priliku nekim mlađim igračima bez obzira na to što nam je cilj i osvajanje tog natjecanja. Tri dana nakon toga nas čeka još jedan jako teška utakmica, u goste nam dolazi Graničar koji je ovog proljeća izvrstan, sigurno i u Požegu dolaze po dobar rezultat, morat ćemo ponovno biti na ovakvoj razini ako želimo sačuvati prvo mjesto. – poručio je Krešo Poleti, trener Slavonije.

Rezultati 24. kola : Valpovka - Bedem 1:1, NAŠK - Oriolik 0:1, Slavija - Svačić 3:0, Borac - Đakovo Croatia 2:1, Vuteks Sloga - Čepin 4:1, Tomislav (DA) - Slavonija 1:3, Kutjevo - Tomislav (C) 2:1, Graničar - Sloga 3:1. 

U 25. kolu, u subotu, 27. 04. 2024. s početkom u 17,30 sati sastaju se Slavonija - Graničar, Sloga - Vuteks Sloga, Čepin - Borac, Đakovo Croatia - Slavija i Oriolik - Bedem dok će u nedjelju, 28. 04. 2024. u 17,30 sati igrati Kutjevo - Valpovka, Tomislav (C) - Tomislav (DA) i Svačić -NAŠK. 

sportalo.hr

Pročitano 267 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 26 Travanj 2024 09:08