Utorak, 30 Travanj 2024 11:37

Stolnotenisači Požege u 12. kolu Superlige poraženi na gostovanju kod GSTK Zagreb, a ostvarili pobjedu u Puli

ZAGREB / PULA  - I to bi bilo to od ove sezone Superlige, koja je bila prilično neizvjesna. I u borbi za prvaka, ali i za ostanak. No, na kraju, nakon 12 kola, promjena na vrhu nema, Libertas Marinkolor je osvojio svoju četvrtu uzastopnu titulu, ukupno petu, dok je iz lige ispala Velika Gorica. I dok se prvak znao nešto ranije, odluka tko će ispasti pala je u zadnjem kolu. Velika Gorica je bila u prednosti nad Marathonom zbog boljih međusobnih rezultata, ali Marathon je uspio pobijediti u zadnjem kolu, ostvariti četvrtu pobjedu ove sezone, što ih je gurnulo ispred Goričana te osiguralo da će i sljedeće sezone biti dio superligaškog društva.

Marathon je u prvom susretu 12. kola poražen od Donata 3:2, ali ključnu pobjedu ostvarili su nad Splitom (3:2). Junak susreta je Vjekoslav Nemec, koji je u trećem susretu pobijedio Ivana Zeljka (3:1) te ostvario prvu pobjedu ove sezone! Dotad je Nemec imao devet poraza, a prva pobjeda je stigla kad je bilo najvažnije. Dvije pobjede u meču, kao i većinu sezone, osigurao je Roko Tošić, koji je ove sezone ostvario 23 pobjede i tek pet poraza.

Dubrovčani su u zadnjem kolu svladali oslabljeni Starr (3:0) i Veliku Goricu (3:0) i ostvarili maksimalnih 20 pobjeda ove sezone. Glavni posao su ionako obavili u prethodnim susretima, ali svejedno su htjeli sezonu završiti bez poraza. Tako je i bilo. Varaždincima je zaigrao Bono Hrnčić, Ronald Ređep je svoj susret predao, tako da je susret u Varaždinu odrađen ekspresno (3:0). Slično je bilo i s Velikom Goricom, koja je u tri meča uzela tek set. Lijep završetak sezone za njih, a bila je to sezona gdje slave i duplu krunu s obzirom na to da su nekoliko dana ranije osvojili i Hrvatski kup. Dvije titule osvojili su zadnji put prije sedam godina!

Nakon meča u Velikoj Gorici Dubrovčani su medalje i pehar primili iz ruku Zorana Primorca, predsjednika HSTS-a. Zanimljivo, dok su jedni slavili titulu, domaćin je osluškivao što se događa na Velesajmu između Marathona i Splita, ali na kraju nisu dočekali sretne vijesti.

STK Zagreb je s 3:0 slavio nad Splitom i 3:1 nad Zadrom s čime su ostvarili 17 pobjedu ove sezone uz tek tri poraza s čime su na kraju osvojili drugo mjesto i ponovili lanjski uspjeh. Iz ova dva susreta treba izdvojiti pobjede mladog Gabrijela Marjanovića. Prvo je protiv Splita s 3:0 svladao Ivana Zeljka, a potom je protiv Zadrana pobijedio Tomislava Zubčića (3:0) i Danijela Mijatovića (3:1). Lijepi skalpovi za 15-godišnjeg Marjanovića, kojem je ovo četvrta pobjeda u Superligi (4-5).

GSTK Zagreb se od ove sezone oprostio pobjedama nad Požegom (3:2) i Vodovodom (3:1). Požegu je predvodio Domagoj Maglić, bivši dugogodišnji igrač Zagreba, a u pet setova pobijedio je Ivana Hencla i Leona Benka. U odlučujućem meču Hencl je s 3:0 svladao Josipa Mustapića te svojoj momčadi osigurao dva boda. Bio je to vrlo neizvjestan dvoboj s obzirom na to da su sva tri seta završila u fiksu (10, 10, 17).

S Osječanima je bilo nešto lakše, iako se i tu moglo dodatno zakomplicirati. Gosti su bolje otvorili nakon što je Luka Lozušić s 3:2 svladao Benka. Kod 1-1 važnu pobjedu donio je Filip Borovnjak, iako je meč bio vrlo neizvjestan, a najiskusniji igrač domaće momčadi je gubio 2:1 u setovima. Ipak, Borovnjak je na kraju slavio s 3:2 (-6, 14, -8, 13, 9) nad Franom Mihaljevićem, a sve je zaključio Leon Benko pobijedivši s 3:0 Marija Baneka. GSTK Zagreb je na kraju trećeplasiran (16-4) s čime su ponovili su uspjeh od lani.

Varaždinski Starr je na kraju četvrtoplasirani s 15-5, slijedi Donat (9-11) koji je ovo kolo ostvario polovičan uspjeh. I dok su poraženi od STK Zagreb (3:1), u sljedećem susretu su uzvratili Marathonu za poraz iz prvog dijela sezone (3:2). Za domaću momčad Roko Tošić je donio dvije lake pobjede, dok su ostali mečevi u korist Zadrana završili u tri seta. Doduše, odlučujući meč između Nemeca i Mijatovića je bio neizvjestan, ali zadarski igrač je uspio slaviti s 3:0 (11, 7, 10).

Požega je osim tijesnog poraza od GSTK (3:2), pobijedila u gostima kod Pule (3:1). Domaćin je bolje otvorio, Aleks Krstevski je okrenuo 1:2 protiv Josipa Mustapića, ali potom je uslijedio niz Slavonaca. Domagoj Maglić je donio dvije pobjede, dok je za 2:1 Marko Vidaček okrenuo 0:2 protiv Doriana Kuzmića (-9, -4, 13, 9, 10). S tim uspjehom Požega je ostvarila sedmu pobjedu ove sezone (7-13) s čime su napredovali ispred Splita i osvojili šesto mjesto.

Split je s dva poraza u zadnjem kolu zauzeo sedmo mjesto. I dok je poraz od STK Zagreb iz rubrike očekivano, poraz od Marathona to svakako nije (3:2). U međusobnom dvoboju za osmo mjesto Pula je slavila nad Vodovodom s 3:2. Slavonci su poveli preko Luke Lozušića koji je svladao Joshuu Staceya s 3:2 (-8, 8, 9, -8, 11). Potom je Aleks Krstevski okrenuo 1:2 protiv Marija Baneka (-8, 6, -10, 15, 8), da bi Vodovod opet poveo nakon što je Fran Mihaljević s 3:0 nadigrao Doriana Kuzmića. No, tu je uslijedio niz domaće momčadi. Prvo je Stacey s 3:1 pobijedio Baneka, da bi Krstevski opet okrenuo 1:2, ali ovog puta protiv Lozušića (7, -11, -8, 8, 11). I dok će Puljani (6-14) željeti što prije zaboraviti ovu sezonu, koja je bila puna pehova, Osječani su ponovili lanjski uspjeh, a čak imaju i isti učinak (6-14).

Na dnu su bitku vodili Marathon (4-16) i Velika Gorica (3-17), a na kraju su Zagrepčani pronašli spas u zadnjem kolu.

 

www.hsts.hr

 

 

 

Pročitano 361 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 02 Svi 2024 12:40