Utorak, 30 Travanj 2024 11:47

Stolnotenisačice Požege se oprostile od Superlige domaćim porazima od Vrsara i Pule u sklopu posljednjeg, 12. kola

POŽEGA - Završila je još jedna sezona ženske Superlige, a promjene na vrhu nema. Dr. Časl je već ranije osigurao ovu titulu, 11. ukupno, a sezonu su završili s maksimalnih 18 pobjeda i meč razlikom 54:4. Impresivan niz Zagrepčanka i dalje traje, ovo im je 20 trofej u 12 sezona, a prema najavama ne misle stati. Dr. Časl je i prije početka sezone slovio za velikog favorita, imali su debelo najjaču ekipu, a to su i pokazali kroz sezonu. Dorina Srebrnjak je ostvarila 15 pobjeda, Tamolwan Khetkhuan je na 14-1, Mirela Đurak Blažičević ima 10-1, Ni Xia Lian 7-0, Lisa Lung 2-0 i Lee Ho Ching 1-0.

U posljednjem 12. kolu dr. Časl je slavio nad TIS-om 3:1 i Varaždinom 3:1. Bila su to dva izvjesna susreta, tek treba izdvojiti da je Marta Vukelić nanijela prvi poraz ove sezone Mireli Đurak Blažičević (3:0), dok je kod Varaždina Klara Cakol s 3:2 nadigrala Tamolwan Khetkhuan. Pehar novim-starim prvakinjama uručio je Zoran Primorac, predsjednik HSTS-a.

TIS je u drugom susretu kola pobijedio gradskog rivala Mladost (3:1). Marta Vukelić je ostvarila dvije pobjede, jednu je dodala Ana Švarc, a za gostujuću ekipu Droa Ćosić je s 3:2 bila bolja od Ide Jazbec. U dvoboju za četvrto mjesto Mladost je s 3:0 pobijedila Varaždin. U kojem bi smjeru meč mogao završiti dalo se nasluti nakon što je na otvaranju susreta Dora Ćosić s 3:1 svladala najbolju varaždinsku igračicu, Klaru Cakol. Potom je Bruna Borovec s 3:0 nadigrala Jelenu Vukelić, a za kraj je Ali s 3:1 bila bolja od Franović.

Vrsar je slavio u gostima kod Požege (3:1). Domaća ekipa je bolje otvorila, Nikolina Raguž je s 3:0 svladala Senu Smailji, ali nakon toga uslijedio je niz istarske ekipe i pritom su ispustile tek dva seta u tri meča. No, drugi susret za Vrsar nije bio tako uspješan s obzirom na to da su poraženi u Petrinji, a Mladost slavi prvu pobjedu sezone (3:2). Sve tri djevojke, Ana Murat, Neva Gojković i Ivana Marinić, su doprinijele s po pobjedom, dok je istarsku ekipu predvodila Martina Rioža. No, njene dvije pobjede nisu bile dovoljne da uzmu puni plijen u Petrinji.

Pula je na oproštaju od sezone slavila na gostovanju u Slavoniji, i s Mladosti iz Petrinje i Požege ostvarene je pobjeda 3:1. S Požegom se meč mogao zakomplicirati, pogotovo jer je kod 2:1 za Pulu Nikolina Raguž vodila Mirnu Tomić s 3:0, no igračica Pule je ipak uspjela okrenuti tijek meča i osigurati dva boda.

Dr. Časl slavi novi naslov prvaka (18-0), slijedi Aquaestil koji je ponovio uspjeh od lani (14-4), a TIS je treći što je napredak od dva mjesta u odnosu na prethodnu sezonu (14-4). Napredak je ostvarila i četvrtoplasirana Mladost (11-7), lani su bili šesti, dok je Varaždin na kraju zauzeo peto mjesto (10-8). Zagreb je ove sezone imalo mladoliku ekipu, lošije su krenuli u sezonu, a kako je vrijeme odmicalo igrali su sve bolje i na kraju su šesti (9-9). Istarske ekipe, Vrsar (6-12) i Pula (5-13), su zauzele sedmo odnosno deveto mjesto, dok se od Superlige opraštaju Mladost Petrinja (1-17) i Požega (2-16) -2 boda.

 

www.hsts.hr

 

Pročitano 229 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 30 Travanj 2024 12:06