Ponedjeljak, 30 Listopad 2023 09:17

Rukometaši Požege na svom parketu poraženi od Metalca (Zagreb) u 7. kolu 1. HRL - Sjever

POŽEGA - Rukometaši Požege poraženi su jučer u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc od Metalca (Zagreb) rezultatom 31:32 (17:15) u susretu 7. kola 1. Hrvatske rukometne lige - Sjever. Kao i u posljednjem kolu prošle sezone Metalac je do pobjede u Požegi došao pogotkom sekundu prije kraja. 

Požežani su loše otvorili susret, ali su se polako dizali i u 19. minuti došli do prvog vodstva kod rezultata 11:10. U 27. minuti Požega je imala 3 pogotka prednosti (17:14) što je bila i najveća prednost domaćih na utakmici. Nakon toga se posebno istaknuo vratar gostiju Nikola Lončar koji je do poluvremena skinuo nekoliko zicera, a u dobrim obranama nastavio je i u drugom dijelu dok je kod Požege obrana zakazala. 

Iako je napad još donekle funkcionirao gosti brzo stižu prednost domaćih i nakon toga su se do kraja utakmice obje ekipe izmjenjivale u vodstvu da bi sekundu prije kraja gosti pogodili za pobjedu i oba boda. Sreća je i ovaj put bila na strani zagrebačkog kluba. 

Kod Požege Karlo Grgurić, Marko Sertić i Jerko Tukonić su zabili po 6 pogodaka, Ivan Antunović i Ivan Janjić dodali su svaki po 4, Marko Antunović postigao je 3 gola, a po jednom su se u strijelce upisali Šimun Banović i Marko Ćosić. Kod Metalca najraspoloženiji je bio Dino Divjak koji je postigao 10 pogodaka. 

Požeški rukometaši su ovim porazom pali na 7. mjesto, a u narednom, 8. kolu ponovno će igrati pred svojim navijačima i to protiv Dugog Sela, u subotu, 04. studenog, s početkom u 18,30 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

Pročitano 334 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 02 Studeni 2023 14:18