Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 06 Listopad 2022 09:00

ŽKK Plamen Požega poražen od francuske ekipe BLMA u prvom susretu pretkola Eurokupa

POŽEGA - Ponovno je to bila sjajna atmosfera na utakmici ženske košarke u Požegi, još jedan dokaz da se s pravim rezultatima i te kako može privući gledatelje na tribine, možda i putokaz onima koji odlučuju o financijama da ih treba usmjeriti prema sportovima u kojima se i može doći do velikih rezultata, no to je ipak tema za neku drugu priču, kad je riječ o financijama ovaj put treba reći da je za pomoć Martini Šimić prikupljeno više od 20 000kn! Bravo za Požegu, bravo za Plamen i sretno Martini, svi smo uz nju

Što se same utakmice tiče gošće su u Požegu stigle bez nekoliko najvećih zvijezda, računajući da imaju priliku sve eventualne greške popraviti u uzvratu u Montpellieru sljedećeg tjedna, dok su igračice tek pristigle sa Svjetskog prvenstva odlučili poštediti putovanja. Bez obzira na to, Francuskinje su moćan stroj, djevojke koje su zaigrale pokazale su da su zaista vrhunski materijal, pravi maheri. No pokazale su to i Plamene, borile su se, tukle za svaku loptu, no nažalost vidio se ogroman deficit pod obručima, na kraju su gošće imale 49 a domaće samo 32 skoka i to je ono što je definitivno presudilo utakmicu.

Rezultat je na kraju bio  53:68 (17:20, 15:19, 14:19, 7:10) za francusku ekipu. Naravno da se na kraju vrti misao što bi bilo da je La Mama u ovoj ekipi…  Ono što je sigurno vrlo optimistično za Englmana, ne u kontekstu senzacije u Francuskoj sljedećeg tjedna, nego Premijer lige, je činjenica da se konačno nije dogodila nekakva velika crna rupa u igri njegove ekipe, bilo je to konstantno na istoj, visokoj razini.

Povratkom Laure Bašić imat će trener Plamena mogućnost igrati iznimno agresivno jer su se i Marshal i Kujundžić pokazale kao pravi dobitak, uz Ivezić, Podrug i Hrmić eto prilike za jednu trkački moćnu ekipu.

Prošle sezone La Mama je bila veliki ljubimac požeške publike, sada se čini da ih je kupila Martina Kujundžić, igračka kvaliteta je poznata i površnijim pratiteljima ženske košarke, ali je ipak ostavila sjajan dojam. Jelenu Ivezić ne treba posebno apostrofirati, jednostavno je i u ovakvoj konkurenciji – najbolja. Ubacila je 23 poena i bila prvi strijelac utakmice, osim nje među Plamenima nije bilo dvoznamenkastih, Marshall je ubacila 9 i jedinu tricu domaćih, snažna Muslim zabila je 8, Kujundžić je ubacila 6, a Emilija Podrug 4 te Lea Hrmić 3.

Na drugoj strani najefikasnija je bila Jade Marmillod sa 15, no Francuskinje su imale čak pet dvoznamenkastih. Požeške košarkašice sljedećeg tjedna igraju uzvrat u Francuskoj, stvar je to formalnosti, nekakva senzacija nije moguća, no bitno je i tamo pokazati vrijednost, kvalitetu, nadograditi neke stvari protiv ovakvog protivnika i skupiti iskustvo za domaće obveze koje su ipak puno važnije.

(sportalo.hr, Foto : Damir Mrkojević - Mrkva) 

Pročitano 580 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 06 Listopad 2022 09:11