Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 12 Ožujak 2023 23:07

Mirjana Horvat i Nikolina Šimunović (KK Zlatni lug) dvanaeste na državnom prvenstvu u kuglanju za parove

ZADAR / SLAVONSKI BROD - Državno prvenstvo parova u ženskoj konkurenciji održano je ovog vikenda u Zadru, gdje su naše igračice, članice KK Zlatni lug Požega, Mirjana Horvat i Nikolina Šimunović branile boje svog kluba, grada Požege i naše Županije.

Plasman na ovo natjecanje ostvarile su kao viceprvakinje Regije Istok na natjecanju koje je prije mjesec dana održano u Osijeku. Kako to već biva s nepoznatim igračicama i igračima na ovakvim natjecanjima, termin za odigravanje bio je prvi blok prvog dana natjecanja (subota 15,00 sati). Nije to naše djevojke oneraspoložilo. Solidnom i ujednačenom igrom na kuglani Mocire u Zadru s ukupno srušenih 1075 čunjeva (Mirjana 537, Nikolina 538) bile su više nego zadovoljne. Razloga su imale i više jer su nakon prvog dana i nastupa 4 para bile vodeće.

Drugi dan nastupilo je još 16 parova, redom igračice 1.Kuglačke lige za žene. U takvoj konkurenciji bilo je teško očekivati visoki plasman.Nakon završetka natjecanja naše djevojke zauzimaju 12. mjesto što je za prvi nastup na tako velikom natjecanju i u jakoj konkurenciji 20 parova, više nego odličan rezultat.

Prvo i treće mjesto osvojile su igračice KK Mlaka iz Rijeke a na drugu poziciju su se ugurale igračice KK Kustošija iz Zagreba.

Muškarci su svoje Parovno prvenstvo igrali na kuglani SRC Vijuš u Slavonskom Brodu gdje su Požeško - slavonsku županiju predstavljali igrači KK Pakrac-Papuk, Antonio Juranović i Jasmin Ramić. U iznimno jakoj konkurenciji 20 parova s ukupno 1159 srušenih čunjeva (Antonio 596, Jasmin 563) zauzeli su visoko 4. mjesto.

Prva dva mjesta očekivano uzimaju igrači KK Zaprešić a na treće se plasirao par KK Poštar iz Splita. Odličan je ovo rezultat za kuglače iz Pakraca.

Pročitano 567 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 12 Ožujak 2023 23:36