Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Studeni 2020 11:28

U 12. kolu 1. ŽNL Croatia (Mihaljevci) na svom terenu svladala Dinamo (Rajsavac)

POŽEGA - U nedjelju, 08. 11. 2020. je odigrano kompletno 12. kolo Požeško slavonske 1. ŽNL u kojem je BSK upisao novu uvjerljivu pobjedu na gostovanju u Trenkovu, dok je drugoplasirani Papuk poražen u Sulkovcima pa je sada vodstvo Žutog stroja još izraženije.

 

GRAŠEVINA – DOBROVAC 3-0

Graševina kao i obično ne pušta lako bodove sa svog stadiona tako je bilo i danas. Mirno su slavili protiv Dobrovca. Branko Šaur je u zadnjoj minuti prvog dijela donio minimalnu prednost domaćinu koju su Vinko Kljajić i Mirko Soldo zapečatili svojim pogotcima na samom kraju utakmice.

 

SLOGA – BSK 0-7

BSK kao i obično lako odrađuje posao u ovoj ligi. Najbolji strijelac lige Josip Jakovljević postigao je tri pogotka, a po jedan su dodali Valentino Podobnik, Jonathan Baketarić, Tomislav Tvrdy i Roberto Marčinović.

– Čestitke Bučanima! Mi smo se jedva skupili danas, da je ova tekma bila na početku sezone možda bi i pružili neki jači otpor. Žalosno je da je BSK uopće u ovom rangu i to već drugu sezonu umjesto da igraju međužupanijski rang. To je velika greška našeg Nogometnog saveza, da sam ja predsjednik NS PSŽ Bučani bi sigurno igrali u višem rangu. Nema tih Propozicija koje bi ih 2 godine držale u rangu koji su kvalitetom prerasli. Mi se sad okrećemo gostovanju u Dobrovcu gdje bi trebali biti malo kompletniji. Za proljetni dio ćemo se svakako pojačati kako bi mirno ovu sezonu priveli kraju među prvih 6,7 momčadi. Nogomet nogometašima, viši rang BSK Buku! – izjavio je trener Sloge Jurica Bešlić.

- Danas smo gostovali u Trenkovu, gdje su nas domaćini ugostili jako lijepo, odigrali smo jednu “prijateljsku utakmicu” bez startova i ružnih riječi, sve pohvale domaćima, moja ekipa je još jednom ušla ozbiljno od prve minute i brzo smo riješili utakmicu kroz par lijepih akcija koje smo riješavali pogocima, sad se okrećemo zadnjem kolu protiv Mihaljevaca i Pakracu u kupu. Čestitke još jednom mojoj ekipi na pobjedi. Nogomet nogometašima – komentar je trenera gostiju Josipa Jakovljevića.

 

CROATIA M. – DINAMO 3-0

Croatia je na svom terenu mirno slavila protiv gostiju iz Rajsavca. Nakon pola sata igre Mario Rudar je prelomio goste, samo osam minuta nakon Lovro Zeljko je udvostručio prednost koju su držali sve do zadnje dvije minute utakmice kada je Krešimir Mikulić riješio pitanje pobjednika.

– Nama je prvenstvo davno završilo. Mi više ne možemo uhvatiti ritam. Toliki igrači pod temperaturom i koronom i izolacijom. Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na odrađenoj utakmici. Ekipi Rajsavca želim svako dobro u daljnjem natjecanju – za Sportalo je rekao trener Croatije Goran Vrgoč.

– znali smo da će biti pritisak na sudce kao i nas jer su izgubili dvije utakmice zaredom kod kuće, samo govori podatak da domaći trener koji je plaćen nije poslje utakmice pružao ruku sudcima kao i meni. Suđenje nije utjecalo na rezultat jer smo dobili golove iz naših grešaka. DINAMO živi vječno – izjava je Ivice Blaškovića, trenera Dinama.

 

CROATIA DO – OMLADINAC 2-5

Zanimljiva utakmica odvila se u Donjoj Obriježi gdje je gostovao Omladinac iz Čaglina. Momčadi su se od prve minute nadigravale i bile su željne bodova koji na kraju odlaze putem Čaglina. Do jako vrijedne pobjede svoju momčad vodio je Tomislav Topalović koji je zabio tri pogotka, a sa dva ga je pratio najbolji strijelac Omladinca Ivan Buturac. Marko Giacometti i Petar Špelić su pogađali za domaćina.

– 2:5 bez 6 igrača, mogu biti prezadovoljan. Htijenje i želja za pobjedom na visokoj razini. 2 zgoditka Buturca i 3 Topalovica za 43 rođendan. Mojim dečkima čestitke a domaćinu puno sreće u nastavku sezone – kazao je Tomislav Topalović, trener gostiju.

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – GRANIČAR Z. 0-4

U graničarskom derbiju u Drenovcu Zagrađani su rutinski slavili rezultatom 0-4. Od prve minute se vidjelo da su Zagrađani došli po sva tri boda u Drenovac, čvrsto su stajali na terenu i dobro vodili igru, a okrunili su je ranim pogotkom Adama Srdarevića iz slobodnog udarca. Sa minimalnom prednosti otišlo se na odmor, a Graničari su u drugo poluvrijeme izašli još rastrčaniji tako da Drenovljani nisu imali previše šanse. Josip Šubara je povisio prednost početkom prvog dijela, a još po jedan pogodak su dodali trener Hrvoje Ančurovski i Jakov Šinko.

– Ušli smo u utakmicu bez 5 standardnih igrača iz prvog sastava, došli smo na neugodan gostujući teren i prvo poluvrijeme odradili muški, čvrsto i odlazimo na poluvrijeme s prednosti sjajnim slobodnim udarcem Srdarevića. Drugo poluvrijeme uz dužno poštovanje prema prijatelju i treneru Ivici Skeledžiji i prijateljima iz Drenovca jedna ekipa je vladala na terenu, napadači napokon proradili, svi su zabili, okomita igra donijela nam veliku pobjedu, ali još bolja igra naše obrane je riješila sve eventualne probleme. Posebno bih istaknuo golmana iz trećeg plana koji obranio par dobrih udaraca i riješio sve neugodnosti. Četvrta pobjeda u nizu, još jedan derbi ispred nas protiv Bučja, za kojeg nema labavo, ući u utakmicu kao i do sada. Veseli me ovo zajedništvo i kad padamo i kad smo u dominaciji svi igraju kao jedan. Mojim dečkima još jednom čestitam na velika 3 boda iz Drenovca, a domaćinima želim svu sreću u nastavku prvenstva, nadam se da će se izvući iz pozicije u kojoj se nalaze – poručio je Hrvoje Ančurovski, trener Graničara.

 

GRANIČAR B. – MLADOST 1-1

Graničar nakon jako loše serije rezultata danas je napokon nakon dugo vremena uspio otkinuti bod Mladosti. Domaći su došli do prednosti preko Ivana Kokića koji je bio miran s bijele točke, a Pavlovčani su osigurali bod preko Martina Blaževića petnaestak minuta prije kraja. –

- Očekivali smo danas pobjedu ali jednostavno neće nas sreća. Prvo poluvreme smo dominirali bili bolji, poveli jedan nula i imali mrtvu šansu za dva nula ali ju jednostavno ne koristimo. Drugo poluvrijeme gosti malo stišću a mi imamo šansu preko Brkić da prelomimo utakmicu po drugi put ali jednostavno neće u gol. Šansa je bila takva da je teže promašit nego pogoditi, da bi gosti iz kontre zabili gol za neriješeno. Nama ostaje žal za pobjedom, i okrećemo se Župskom derbiju u Zagrađu i nadamo se povoljnom rezultatu – izjava je trenera domaćih Ante Obućine.

 

SULKOVCI – PAPUK 3-1

Sulkovčani su na svom terenu zaustavili drugoplasirani Papuk. Josip Knezović i Stjepan Majetić pogađali su za domaće, a još jedan pogodak poklonio im je Jozo Jelić koji je matirao svog vratara. Jedini pogodak za Papuk zabio je Željko Parobek desetak minuta prije kraja susreta. Sulkovci su se s ovom pobjedom priključili sredini tablice.

– Prvo bih čestitao gostima na borbi i fer igri, kao i sudcima koji su imali tešku utakmicu ali su dobro odradili svoj posao. Moji igrači su zaslužili pobjedu svojim trudom i kvalitetnom igrom. I moram im svima čestitati ne samo zbog današnje pobjede, nego jer svako kolo pokazuju napredak i dokazuju da mogu bolje. Pobijediti ovakvu ekipu je samo poticaj za dalje – rekao nam je trener Sulkovaca Josip Vukoja.

– Čestitke Sulkovcima na zasluženoj pobjedi, mi danas nismo bili pravi. Okrećemo se suboti gdje nam dolazi odlična Graševina, ali probat ćemo sezonu zaključiti pobjedom – komentirao je trener Papuka Dalibor Banović.

 

U posljednjem jesenskom kolu tri utakmice će se odigrati u subotu, a četiri u nedjelju. U 13. kolu, u subotu, 14. 11. 2020. s početkom u 14,00 sati sastaju se Mladost - Sulkovci i Dinamo - Croatia (DO), a od 16,30 sati Papuk - Graševina. U nedjelju, 15. 11. 2020. u 14,00 sati igrat će Graničar (Z) - Graničar (B), Omladinac - Hrvatski dragovoljac, BSK Buk - Croatia i Dobrovac - Sloga. 

Pročitano 540 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Studeni 2020 12:28