Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 08:45

Croatia (Mihaljevci) uvjerljivo slavila kod Sloge u Trenkovu u 9. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmica 9. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske nakon kojeg se nastavlja utrka u dvoje između Kaptola i Croatije iz Mihaljevaca, dok im je prvi pratitelj postao Slaven. Kaptol je slavio u velikom derbiju posljednjih prvaka u Buku, dok je Croatia s pola gasa odradila nekada veliki susjedski derbi u Trenkovu.

DOBROVAC – MLADOST 3:3

Dobrovac je na odmor otišao s dva gola prednosti, rezultat je bio 3:1 a dvostruki strijelac za Dobrovčane bio je Željko Popović, u nastavku Pavločani dodaju gas i golovima Šarića i Kelebude dolaze do poravnanja i gostujućeg boda.

– Žal za dva boda, ali nakon prvog poluvremena i s ovim moramo biti zadovoljni. Domaćin je na početku stisnuto i proveo, ali nakon dvadesetak minuta izjednačavamo i preuzimamo inicijativu. Dok stvaramo šanse primamo slučajan gol i odmah još jedan iz slobodnog. Čestitke dečkima, nismo se predali imamo igru cijelo drugo poluvreme i izjednačujemo 20 minuta prije kraja. Bilo je prilika, ali bod je nakon svega dobar. Domaćinu sretno u nastavku i hvala na gostoprimstvu i fer i sportskoj atmosferi. – izjava je Igora Smoljanovića, trenera Mladosti.

OMLADINAC – GRANIČAR 4:2

Omladinac je priredio ugodno iznenađenje svojim simpatizerima svladavši favoriziranu momčad iz Zagrađa, a nade o novim bodovima Graničara je ugasio neuništivi Tomislav Topalović koji debelo u petom desetljeću ima još uvijek dinamita u nogama za rušenje odličnih ekipa. Dva pogotka “špiltrenera” čaglinske momčadi na otvaranju prvog i drugog dijela susreta uvelike su usmjerili vodu na mlin domaćina , a bilo je napeto i vatreno na ovom susretu pa su neki morali na hlađenje prije isteka devedesete. Od 72. kada je isključen Jovanović, do 80. kada je pocrvenio Demše gosti su igrali s igračem manje no ta isključenja nisu utjecala na rezultat pošto su svi pogoci postignuti prije crvenih kartona.

– Konačno smo se vratili na prave staze. Utakmica odrađena po dogovoru. Gostima želim puno sreće u nastavku prvenstva, oni dobri, teren dobar, lopta dobra, sve za idealno nedjeljno posljepodne – izjavio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

– Uvijek pa i danas sam tražio od svoje ekipe da u utakmicu uđemo na pravi način…ali baš to je danas nije bilo to….promatraču sa strane i gledatelju nije bilo jasno tko je tu bolje plasirani na tablici 1. ŽNL. Ne zamjeram svojim dečkima….svatko ima pravo na loš dan ali svi snosimo odgovornost za današnji debakl….domaća ekipa je uložila sve napore i trud i htjenje da dođu do pobjede što su i napravili…ja im na tome čestitam a mi se okrećemo slijedećim utakmicama nadajući se da je prošlo vrijeme loših dana i rasprodaje bodova i svega stečenog od prije – izjava je Darka Čengića, trenera Graničara.

KUZMICA – GRAŠEVINA 3:4

Od 43. minute Kuzmica je igrala s igračem manje, drugi žuti je zaradio Maljković, da bi Graševina u 75. dobila dodatni bonus i igrala s dva igrača više nakon što je isto pošlo za rukom Josipu Banožiću. U brojčanom pogledu Kuzmičani su smanjili zaostatak u sudačkom dodatku kada je drugi žuti zaradio i iskusni Zlatko Hora. Što se golova tiče na odmor je Kuzmica otišla s prednosti koji joj je donio Ivan Bulaja, dok u nastavku gosti koriste brojčanu nadmoć i uz hattrick raspucanog Deana Pavića i još jednog gola Mirka Solde dolaze do uvjerljivih 4:1, no nisu se tu domaći predali, legendarni Miro Papak smanjuje zaostatak, a dramu u završnici donosi Jan Kuraja, no za senzacionalni povratak Kuzmica ipak nije imala snage.

– Dobra, čvrsta i otvorena utakmica. Puno prilika u prvom poluvremenu i nas i domaćina oni su svoju iskoristili i na poluvremenu odlazimo sa golom zaostatka. Na poluvremenu smo krenuli na sve ili ništa i to nam se isplatilo. Nakon sinoćnje priče i koncerta završili smo ovaj vikend na najbolji mogući način. Čestitam i zahvaljujem se domaćinu na zamjeni termina. Mojim dečkima čestitam na osvojenim bodovima i snazi zajedništva koju su jučer i danas pokazali. Čvrsto moramo biti na zemlji i odraditi do kraja polusezonu što je moguće ozbiljnije – kazao je Dario Pažin, trener Graševine.

SLOGA – CROATIA (M) 0:4

U utakmici koja je nekada bila derbi i koja je privlačila mase kojima je Slogina nekada plava i Croatijina bijela boja u krvi stroj Gorana Vrgoča je prošao neokrznut. Ništa od navedenog nije podsjećalo na nekadašnji derbi, na utakmicu i kojima se tjednima prije i poslije pričalo. Dva pogodaka Đuke Vasića u prvome dijelu nagovijestili su da iznenađenja u ovoj utakmici neće biti. Uzalud je Jurica Bešlić pokušao pregrupirati svoje snage na poluvremenu, osim prilike Kolomaza i neiskorištenog kaznenog udarca Marka Fore koje je sjajno neutralizirao mladio vratar Croatia Tin Prološčič, kojem je to inače treći obranjeni kazneni udarac ove sezone, sve je išlo na mlin Gorana Vrgoča. Nakon kornera Nikole Vasića Lovro Zeljko je nepogrešiv sa druge stative, a točku na i stavlja sjajnom solo akcijom Anto Kavedžija koji zabija posljednji čavao u lijes nemoćnih Trenkovčana. Sve u svemu nikad manje gledatelja i nikad manje neizvjesnosti u Parku baruna Trenka. Zaslužena osma u nizu pobjeda Croatie koja definitivno liči na ekipu spremnu za velike stvari.

CROATIA DO – DINAMO 1:2

Ivan Triska nastavio je i u Obriježi pokazivati da je u odličnoj golgeterskoj formi kada je u 27. minuti postigao jedini pogodak u prvom poluvremenu. U 48. minuti Mirko Blašković je zaradio isključenje pa su gosti do kraja igrali s igračem manje, no ni to niti 3 minute kasnije primljeni pogodak nije ih obeshrabrilo, dapače, ne da su sačuvali bod nego su preko Zvonimira Metića u 59. došli do nove prednosti koju su ovaj put znali sačuvati do kraja i vratiti se u Rajsavac sa sva tri boda u džepu.

BSK – KAPTOL 1:2

El clasico je otišao na stranu vodeće momčadi lige nakon uzbudljivih 90 minuta. Nije bilo lako Poletijevim pulenima na Hrvatskinji no bodovi su na kraju otputovali u Kaptol pa se nastavlja mrtva trka njih i Croatije iz Mihaljevaca za jesensku titulu. Dominik Brankovan je u 14. minuti donio vodstvo Bučanima koje je bilo aktualno do 33. kada je Ivan Uldrijan matirao Bošnjaka i vratio stvari na početak. U nastavku ponajbolji igrač 1. ŽNL Matias Šulc kreira preokret, a pokazat će se kasnije i postavlja konačni rezultat derbija kola.

- Čestitam ekipi Kaptola na pobjedi, mi se okrećemo sljedećoj utakmici i idemo tražiti nove bodove – kratak je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

SULKOVCI – SLAVEN 0:4

Iako umorni Gračani su pokazali da su osjetno kvalitetnija ekipa od Sulkovaca i na krilima raspucanog Petra Jozića osvojili unaprijed upisane bodove kojima su se etablirali kao daleko najugodnije iznenađenje sezone i prvi su pratitelj vodećeg tandema. Prije vodstva Gračani su zapucali kazneni udarac, ali kada se otvorilo bilo je samo pitanje koliko će domaćin inkasirati. Osim Jozića strijelci su bili Darijo Starčević te Robert Nović koji je dan ranije uplovio u bračnu luku no ni to ga nije spriječilo da se pojavi na utakmici i prvi dan novoga života obilježi golom, četvrtim na utakmici i petim u sezoni.

– Prvo bih čestitao našem kapetanu Robiju Noviću i njegovoj Tonki na jučerašnjem vjenčanju. Zaista smo se sjajno proveli i zabavili. Moram čestitati i svim mojim dečkima na zasluženoj i rutinskoj pobjedi. Bili smo puno bolji i rezultat je mogao biti i dvoznamenkasti. Veprovi su ovaj put pregazili sulkovačke krokodile. Domaćinu sretno u nastavku sezone – poručio je Bernard Raguž, trener Slavena.

U 10. kolu dvije utakmice se igraju u subotu, a preostalih pet u nedjelju. U subotu, 23. listopada s početkom u 15,15 sati sastaju se Mladost - Slaven i Dinamo - BSK Buk dok će u nedjelju, 24. listopada od 15,15 sati igrati Kaptol - Sulkovci, Croatia (M) - Croatia (DO), Graševina - Sloga, Graničar - Kuzmica i Dobrovac - Omladinac. 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 434 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 22 Listopad 2021 08:45