Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 31 Listopad 2021 10:17

Slavonija pobijedila Đakovo Croatiu u 13. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

KUTJEVO - Nogometaši požeške Slavonije domaću utakmicu 13. kola 3. Hrvatske nogometne lige - Istok protiv Đakovo Croatie su odigrali u petak u Kutjevu. Požežani su slavili rezultatom 2:0, a pogotke su postigli Matej Peharda i Dino Bognar.

Slavonija nastavlja s dobrim igrama, u prvom dijelu su odigrali vjerojatno i najbolje u aktualnoj sezoni i zasluženo slavili protiv Đakova koje je sve dalje od pozicija kojima je stremilo u najavi sezone. Sredinom prvog dijela Plavi su golovima Mateja Peharde i najboljeg igrača utakmice Dine Bognara stvorili prednost koju su u nastavku bez puno problema i sačuvali te se bodovno izjednačili s Tothovom momčadi.

Tako su Plavi s Orljave nakon uvodnih posrtaja uhvatili pravi ritam i pokazuju svoje pravo lice, a kada u ekipi imate Ivana Antunovića i Mateja Pehardu bodovi moraju kapati na račun Bognarove momčadi, a čini se da su Pleternica i Kutjevo poželjne destinacije za ekipu Slavonije.

Ponajviše veseli prijateljski odnos tri trećeligaša Požeštine i odlično domaćinstvo za klub koji je u nevolji i u trenutnom izbjeglištvu. Slavonija se sa nova 3 boda probila na 6. mjesto i trenutno ima 20 bodova. 

Prije svega čestitke mojim dečkima na jednoj stvarno jako dobroj partiji. Nakon 90 minuta mogu reći da smo Đakovo ostavili bez prave prilike, a da nam je danas Ivan Antunović bio realizatorski na svojoj uobičajeno razini pobjeda je mogla biti i uvjerljivija. Ovo nam je peta utakmica u nizu bez poraza, od 15 smo osvojili 13 bodova, uz činjenicu da nismo na svom terenu a oni koji se bave ovim poslom znaju koliko to znači, moram biti zadovoljan jer smo sada stigli tamo gdje nam je objektivno mjesto. Veliko hvala i Kutjevu koje se pokazalo kao izvrstan domaćin, sad ćemo vidjeti gdje ćemo ubuduće igrati domaće utakmice, nadam se da će doći do dogovora s Kutjevom – poručio je Dalibor Bognar, trener Slavonije.

Čestitam Slavoniji na zasluženoj pobjedi, bili su puno bolji u prvom poluvremenu, odlučniji, energičniji i zasluženo su vodili. U nastavku smo dobro reagirali, 15-ak minuta bili bolji, stvorili 2-3 krasne situacije i da smo uspjeli smanjiti bilo bi zanimljivo do kraja, ovako se sve razvodnilo, postalo egal pa je domaćin to mirno priveo kraju – konstatirao je Igor Toth, trener Đakova.

Rezultati 13. kola : Zrinski - Slavonac 3:0, Sloga - Graničar 3:2, Marsonia - NAŠK 3:1, Oriolik - Bedem 0:1, Vukovar 1991 - Kutjevo 4:0, Darda - Vuteks Sloga  1:2, Belišće - Slavija 4:1, Omladinac - Čepin 0:0.

U 14. kolu, u subotu, 06. 11. s početkom u 14,00 sati sastaju se Slavija - Slavonija, Slavonac - Đakovo Croatia, Čepin - Belišće, Vuteks Sloga - Omladinac, NAŠK - Oriolik, Graničar - Marsonia i Zrinski - Sloga. U nedjelju, 07. 11. u 14,00 igrat će Kutjevo - Darda i Bedem - Vukovar 1991. 

(sportalo.hr)

Pročitano 465 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 03 Studeni 2021 11:18