Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 01 Studeni 2021 08:05

Požega uvjerljivo u gostima pobijedila Budainku Koloniju, vidovački Dinamo uvjerljivo poražen na gostovanju kod Zadrugara u 11. kolu MŽNL

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Požeško – brodski četvrtoligaši jučer su s tri utakmice započeli 11. prvenstveno kolo, a bodovi su ravnomjerno raspoređeni, po četiri domaćim i četiri gostujućim momčadima. Požega je ostvarila uvjerljivu pobjedu na gostovanju u Slavonskom Brodu kod posljednje momčadi lige Budainke Kolonije. 

JAKŠIĆ – SIKIREVCI 1:1

Jakšić i Sikirevci podijelili su bodove na Jajarama. Ivan Brus donio je prednost Jakšiću u 58. minuti, dok je bod prema Sikirevcima usmjerio Tomislav Glavačević golom u 73. minuti.

BUDAINKA KOLONIJA – POŽEGA 1:8

Ozbiljan pristup bio je jamac osvajanja novih bodova za Požegu, pokazali su ga i uvjerljivo nadigrali Budainku koja s nestrpljenjem čeka kraj ove agonije. Da nešto ne bi pošlo naopako pobrinuli su se Valentino Podobnik i Ivan Blim koji su poentirali u uvodnih 15-ak minuta, do odmora su pobjedu osigurali Josip Pavić i Miroslav Lujić. U nastavak golom kreće Budainka, strijelac s bijele točke je Damir Mijić, a onda nova četiri komada gostiju, dva su djelo Tea Japarića, a po jedan Josip Pavić i Oliver Franjić, dok se istaknuo i strijelac drugog pogotka Ivan Blim koji je kod vodstva 7:1 uspio zaraditi isključenje.

– Čestitam igračima na pobjedi i pristupu. Preostaju nam još dvije utakmice u kojima moramo izvući maksimum kako bi zadržali trenutnu poziciju – izjavio je Tomislav Vukoja, trener Požege.

HAJDUK – PAPUK 4:3

Sjajnu partiju prikazali su Hajduk i Papuk, a na kraju su bodovi ostali u Pakracu. Domaćin je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, golovima Franka Zandone i Nike Čuljka imao dva pogotka viška, u nastavku preko Nikše Grubišića otišao i na 3:0 i činilo se osigurao bodove, no nisu tako mislili gosti iz Velike. Senzacionalni povratak Papuka započeo je Lukas Begić pa s dva gola dovršio Nikola Miholić, stigli su Veličani na 3:3, no samo minutu nakon poravnanja Stjepan Petrović ponovno donosi prednost Hajduku koju su ovaj put uspjeli sačuvati.

– Čestitam ekipi Hajduka na pobjedi. Mi smo odigrali prvo loše i drugo odlično poluvrijeme, vratimo se i odmah primimo gol. Više nije bilo snage za povratak ali čestitke i mojima dečkima na borbi i zalaganju – riječi su Dalibora Banovića, trenera Papuka.

U nedjelju su odigrane preostale četiri utakmice 11. kola Međužupanijske lige Brod – Požega, nakon što su u subotu Jakšić i Sikirevci remizirali, a Požega i Hajduk osvojili po tri boda protiv Budainke odnosno Papuka.

ZADRUGAR – DINAMO 9:2

Kakva partija Zadrugara i kakva veličanstvena predstava Kristijana Blaževića koji je sam zabio pet komada u mrežu neprepoznatljivog Dinama. I dok je u prvom dijelu to bilo ravnopravno, kako se i očekivalo te je Zadrugar na odmor otišao s golom prednosti, u nastavak gosti kao da su samo tijelom izašli na teren, misli su bile tko zna gdje, a Blažević i društvo su to nemilosrdno kaznili. Osim peterostrukog strijelca gostujuću mrežu su pogađali Tomislav Galovac dva puta, Filip Ćubel te jednom gosti sami, dok niti Zadrugar nije pronašao lijek za prvog topnika lige Ronalda Hodaka koji je postigao oba Dinamova gola, teško možemo reći za popravljanje dojma.

– Teško je bilo što pametno reći nakon ove utakmice osim da nije nimalo ugodno. To što smo došli bez osam igrača ne može nam biti nikakav alibi za prikazano u drugom poluvremenu gdje smo u otvaranju dobili četiri gola za deset minuta i upropastili sve šanse za bolji rezultat i doživjeli katastrofu. Drugo poluvrijeme jednostavno nismo postojali a domaćin je zabijao iz skoro svakog napada. Nadam se da ovaj poraz neće ostaviti teži trag i da ćemo biti sljedeću utakmicu biti puno bolji. Domaćinu čestitam na zasluženoj pobjedi – komentar je trenera gostiju Krunoslava Podoljaka.

SVAČIĆ – LIPIK 1925  0:0

Iako se činilo da Svačić sigurno ide prema naslovu prvaka i da mu nitko ne može stati na put, samo jedan krivi korak nakon osam uzastopnih pobjeda vratio je konkurente u igru. Lipik je pokazao da je zaista kvalitetna momčad, po prikazanom u derbiju čak imaju pravo više žaliti za preostala dva boda, posebiće jer je Mario Lucić u 78. zaradio isključenje pa se gostima otvorila prilika da dodatno napadnu i pokušaju doći do sva tri boda, no Svačić se obranio i ipak zadržao pravo na još jedan loš dan jer bodovna zaliha je sada samo 3 boda u odnosu na Požegu.

– U pripremi utakmice sam upozoravao na protivnika koji sigurno ima kvalitet za vrh i tako se pokazalo, mi smo danas odigrali najlošiju utakmicu još i nakon isključenja našeg igrača šanse su nam postale još manje! Sreća da nismo u završnici dobili gol ali eto na kraju nismo kažnjeni i to nam je dobro upozorenje svima u klubu da će se još voditi žestoka bitka za željeni cilj i da svi moramo dati još puno više! Čestitam gostima još jednom na odličnoj partiji! – komentar je Marija Tadića, trenera Svačića.

- Po meni pravi derbi tvrda i dobra utakmica. Prvo poluvrijeme nije bilo šansi ni na jednoj ni na drugoj strani, malo bolji su bili domaćini. Na početku drugog poluvrijeme domaćin ima jednu priliku i do kraja tekme mi smo bili bolja momčad imali smo 3-4 100% šanse izlazili sami pred vratara nismo to realizirali. U 90. minuti poništen nam je gol iskreno iz vrlo sumnjivog zaleđa, ali nemam primjedbe na suđenje bilo je korektno. Da mi je netko prije utakmice ponudio bod u Slatniku, objeručke bi prihvatio, ali na kraju kad se pogleda cjelokupni dojam, iskreno mislim da mi možemo žaliti što nismo uzeli sva 3 boda. Mojim dečkima skidam kapu bili su svi odlični, a domaćinu i kolegi Tadiću želim puno sreće i uspjeha u daljnjem nastavku prvenstva – rekao nam je Mario Milašinović, trener Lipika.

TOMISLAV – SLOBODNICA 2:0

Tomislav je na svom terenu opravdao ulogu favorita protiv Slobodnice, pokazao konstantnost forme i što je za njih najvažnije iskoristio krivi korak Svačića i smanjio zaostatak za liderom. U prvom dijelu prednost domaćinu donio je Alen Žderić, dok je pobjedu u nastavku osigurao Stjepan Tolić.

– Jedna teška utakmica, prvo poluvrijeme za zaborav, sve osim postignutog gola nije bilo vrijedno spomena. Drugo poluvrijeme smo se razbudili, odigrali bolje i moglo je bili i više od 2 gola razlike. Gostima sretno dalje, mojoj ekipi čestitke za osvojena 3 boda i opomena da bez trke svih 90 nikoga ne možeš pobijediti. Suđenje bez greške – izjava je Damira Išasegija, trenera Tomislava.

– Možda najbolja partija do sada u gostima ali standardno. Popalili lampione i kući. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri – poručio je trener Slobodnice Darko Vrljić

MLADOST – SLAVONAC 2:1

Mladost je osvojila važne bodove u borbi za ostanak te sustigla Jakšić i Papuk. Prvo ime susreta bio je Krunoslav Ivanković koji je uz obveze u defanzivi stigao i dva puta poentirati. Nakon što je donio prednost u završnici gosti su se vratili golom Josipa Gospočića. Marko Čelepirović je u igru ušao na početku drugog poluvremena, dok je već u 78. morao pod tuš nakon što je zbog verbalnog delikta zaradio isključenje a kako je Ivanković nekoliko minuta prije toga po drugi put donio prednost Mladosti gosti se više nisu uspjeli vratiti pa su sva tri boda ostala u Sibinju.

U 12. kolu, u subotu, 06. 11. u 14,15 sati sastaju se Požega - Hajduk i Lipik 1925 - Jakšić dok će od 16,45 sati igrati Slavonac - Budainka Kolonija. U nedjelju, 07. 11. u 14,15 sati igrat će Dinamo - Papuk, Slobodnica - Mladost, Sikirevci - Tomislav i Zadrugar - Svačić. 

(sportalo.hr)

Pročitano 423 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 03 Studeni 2021 11:21