Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022 12:36

Nogometaši Parasana (Golobrdci) počeli pripreme za 1. Županijsku nogometnu ligu

GOLOBRDCI - Na svom igralištu "Pod selom" u Golobrdcima jučer su pripreme za novu sezonu 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske počeli igrači Parasana. Na prozivci se treneru Jozi Zovku odazvalo petnaestak igrača koji su odradili i prvi trening.

Momčad koja je u prošloj sezoni osvojila naslov 2. Županijske nogometne lige ostala je na okupu te za sada nije bilo odlazaka iz kluba dok su novi igrači Marko Foro (Sloga Trenkovo), Damjan Domazet (Slavonija), Karlo Kuburdžić (Požega), Valentin Puklavac (Eminovci), Vlado Samardžija (Kaptol) te Matej Kolembus koji se vratio s rada u Njemačkoj gdje je igrao za klub FC Rot-Weiss Klettham.

Moguće je da se još pokoji novi igrač pridruži u toku priprema, a u planu je i odigravanje 6 pripremnih utakmica. U nedjelju, 31. srpnja i u četvrtak, 04. kolovoza nogometaši Parasana nastupit će na 17. "Croatia kupu" u Mihaljevcima u organizaciji tamošnje Croatie. U nedjelju će igrati protiv domaćina, u četvrtak su na rasporedu susret za 3. mjesto i finale. 

U nedjelju, 07. kolovoza protivnik Parasanu će biti momčad Graničara (Zagrađe) dok će u petak, 12. i u subotu, 13. kolovoza momčad iz Golobrdaca nastupiti na 8. Memorijalnom turniru Banožić - Vočinkić u Trenkovu u organizaciji domaće Sloge koja s tim turnirom obilježava i 90 godina od osnutka kluba. 

Generalku za prvenstvo Parasan će u subotu, 20. kolovoza odigrati u Golobrdcima protiv Kuzmice. 

Nova sezona 1. ŽNL kreće 27./28. kolovoza, a posljednje jesensko kolo igrat će se 19./20. studenog. U 1. ŽNL u natjecateljskoj sezoni 2022./2023. igrat će ponovno 14 klubova, ali se ta liga od sezone 2023./2024. smanuje na 12 klubova pa će naredne sezone najmanje tri kluba ispadati iz tog ranga. 

U narednoj sezoni u 1. ŽNL igrat će Kaptol, BSK Buk, Graševina (Vetovo), Croatia (Mihaljevci), Slaven (Gradac), Dobrovac, Kuzmica, Graničar (Zagrađe), Mladost (Pavlovci), Croatia (Donja Obrijež), Dinamo (Rajsavac), Omladinac (Čaglin), Sloga (Trenkovo) i Parasan (Golobrdci). 

 

Pročitano 263 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Srpanj 2022 13:35