Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 21 Studeni 2022 09:49

U 13. kolu 1. ŽNL Croatia pobijedila Graničar u Zagrađu, Parasan na svom terenu uvjerljivo poražen od Omladinca (Čaglin)

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 13. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. U subotu su posao završili Kuzmica i Dobrovac, a u nedjelju svi ostali požeško slavonski prvoligaši, spušten je zastor na prvi dio sezone kojim daleko najzadovoljniji mogu biti u Mihaljevcima.

BSK BUK – SLAVEN 6:1

Od derbija ni d. Bučani su iskoristili sve izostanke kod gostiju i uvjerljivom pobjedom zaključili jesen te na zimsku stanku odlaze kao druga momčad lige. 20ak minuta su gosti bili dobri, a onda kazneni udarac i isključenje za Filipa Veletića. Josip Jakovljević pogađa s bijele točke i to je polako bio početak kraja, do odmora još dva gola Jakovljevića, pa u nastavku po jedan Ivana Buturca i Gabriela Marčinovića, pa počasni gostiju kojeg je postigao Josip Mušković, i na kraju točka na i onog koji je sve i započeo – Josipa Jakovljevića.

U prošlom su kolu Bučani ostali bez jesenske titule, no u ovom posljednjem Jakovljević je osvojio onu u borbi za najboljeg strijelca lige, preskočio je Krunoslava Kahaneka pa sa 17 komada na kontu ide na zasluženi odmor. 

Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, ekipi Gradca puno sreće u nastavku prvenstva, idemo svi na zasluženi odmor – poručio je četverostruki strijelac Josip Jakovljević.

GRANIČAR – CROATIA (M) 1:2

Graničar je ambiciozno krenuo u dvoboj protiv jesenskog prvaka, forma iz posljednjih kola davala mu je za pravo da se nada dobrom rezultatu, no Poletijeva je momčad još jednom pokazala da je jednostavno najbolja, iskusna, spremna i sa puno napadačkog potencijala. U tom trenutku prvi topnik lige Krunoslav Kahanek je iskoristio priliku s bijele točke u otvaranju i donio prednost Croatiji koja je bila aktualna i na odmoru, ali ne i nakon njega. Naime, odmah u prvoj minuti drugog poluvremena Matias Šulc zabija za 0:2, no da utakmica ne ode u mirne vode pobrinuo se Vinko Ančurovski koji je četiri minute kasnije smanjio zaostatak Graničara.

Zaslužena pobjeda gostiju. Individualno su kvalitetniji, a tako su i prelomili utakmici s jednim potezom, Matias je odveo utakmicu u mirne vode za goste. Čestitam gostima na zasluženoj tituli najkvalitetnija su ekipa kada se gledaju pojedinačno. Čestitke kolegi Poletiju i želim mu sreću u nastavku. Mojim dečkima kapa do poda za ovo što su izvukli nakon katastrofalnog starta. Zahvala upravi kluba na maksimalnoj podršci ,a posebna zahvala kolegi Borisu Midlihu koji pomaže sa savjetima i iskustvom kojeg posjeduje. Slijedi stanka, odmoriti se napuniti baterije dobro se pripremiti da budemo još bolji nego ove jeseni – poručio je Marko Krmpotić, trener Graničara.

Iako je teren bio dosta težak utakmica je bila dobra, zanimljiva a naša pobjeda po prikazanom zaslužena. U završnici je Graničar bolje reagirao nego mi, imali su bolju energiju, ali smo se obranili i odličnu jesen zaključili pobjedom. Čestitke svim akterima današnje utakmice, posebno naravno mojim igračima. Čestitke i našoj upravi, našim navijačima i svim simpatizerima na odličnoj jeseni, jako smo zadovoljni ostvarenim, no to nije ništa, tek smo na pola puta i moramo ostati maksimalno ozbiljni – kazao je Krešo Poleti, trener jesenskog prvaka.

CROATIA (DO) – KAPTOL 4:2

Odlična utakmica u Donjoj Obriježi i pobjeda Croatije kojom su pobjegli s posljednje pozicije pa ipak koliko toliko imaju mirniju zimu. Bilo je tu svega, malo gledatelja ali su bili iznimno aktivni ako je suditi po svjedočenjima pomoćnih sudaca, no na kraju je sve to zasjenila odlična utakmica sa čak sedam golova. Krenulo je sjajno po goste, niti deset minuta im nije trebalo da dođu do dva gola prednosti, s bijele točke je siguran Branko Sadilek, dok su jednom domaći pogodili vlastitu mrežu.

Svjesni da nemaju što izgubiti domaći kreću na sve ili ništa i već do poluvremena je prednost na njihovoj strani, strijelci su redom bili Antonio Josipović, Florian Škariot i Marko Giacometti. U 74. minuti Branko Sadilek pogađa za izjednačenje, ali samo dvije minute nakon toga Croatia ponovno vodi golom Antonia Jozipovića. Posljednjih desetak minuta je domaćin nakon isključenja Sabe igrao s igračem manje, no uspio je sačuvati svoju mrežu i doći do vrlo važnih bodova.

Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, a mi ćemo morati vidjeti kako dalje. Evidentno da ovo zadnjih par kola nije bilo dobro i da su nužne nekakve promjene – poručio je Mile Pavelić, trener Kaptola.

MLADOST – DINAMO 4:2

Uzbudljivo je bilo u Pavlovcima, a u konačnici i uspješno za Mladost koja može biti zadovoljna jesenskim dijelom sezone, a unatoč ovom porazu još zadovoljniji mogu biti u Rajsavcu. Robert Kovačević je donio rano vodstvo Mladosti koje je nakon pola sata igre anulirao Zvonimir Metić. Nisu se gosti ni prestali veseliti, a vodstvo je ponovno bilo na strani Mladosti nakon što je Filip Martinović pogodio vlastitu mrežu.

U nastavku prednost domaćih povećava kapetan Bruno Kićan, da bi Martinović ispravio svoju grešku i desetak minuta prije kraja vratio neizvjesnost u završnicu koja je ipak otišla na stranu domaćina koji je u sudačkom dodatku preko Martina Blaževića potvrdio pobjedu.

Danas smo bolje izgledali na terenu i vršili smo konstantni pritisak na protivnički gol, a za vrijeme dok je loptu posjedovao protivnik napadali smo loptu i vršili pritisak na protivnika koji je pod pritiskom radio pogreške. Danas smo manje griješili i ostvarili smo pozitivan rezultat. Mišljenja sam da je NK Dinamo Rajsavac jedna odlična ekipa i čestitam im na dobroj igri, a svojim dečkima čestitam na dobroj igri i pobjedi – izjavio je Željko Lusch, trener Mladosti.

Domaćin je više želio i ostvario pobjedu. Čestitke njima, mi danas nismo bili pravi kako smo trebali, na prvo nismo došli, a drugo smo nešto odigrali, ali malo da odemo neporaženi ali ipak velike čestitke mojim igračima i upravi za odrađeno u prvom dijelu sezone. Vama u Sportalu pozdrav iz mog sela Rajsavca. Prvaku čestitke, a našem Ivanu puno zdravlja – riječi su Zlatka Botičkog, trenera Dinama.

SLOGA – GRAŠEVINA 0:4

Graševina je nastavila s berbom bodova i došla do nova tri na gostovanju kod Sloge koja će zimovati na posljednjem mjestu prvoligaške karavane. S druge strane, nakon krize Graševina je ipak došla do pozicija na kojima su ih mnogi očekivali s obzirom na kvalitetu igračkog kadra.

U Trenkovu je sjajnu partiju prikazao Mirko Soldo koji je s tri pogotka bio prvo ime utakmice, osim njega mrežu domaćih je pogodio i Marko Mirosav.

Teška utakmica, čestitam dečkima na ozbiljnom pristupu utakmici. Pokazala se ova sezona da smo ipak u gostima bolji, nismo izgubili ove polusezone u gostima. Danas je veliki dobitak što su nas Promili došli gledati i nadam se da su zadovoljni. Sada amo na tablici tamo gdje trebamo biti. Još jednom čestitam igračima na kraju dobroj polusezoni. Hvala Promilima što su nas pratili i u teškim trenucima pratili, ostalima poručujem u svoje ime i ime igrača Promili trebamo Vas. Hvala i upravi na zalaganju i ukazanom povjerenju – rekao je Dario Pažin, trener Graševine.

KUZMICA – DOBROVAC 2:2

U večernjem terminu od jeseni su se u subotu oprostili Kuzmica i Dobrovac podjelom bodova uz po dva gola na svakoj strani. Mislav Brnčić je donio prednost Kuzmici, no vrlo brzo se gosti vraćaju u egal preko Željka Popovića, a u otvaranju nastavka najbolji igrač Dobrovca još jednom pogađa i seli prednost na njihovu stranu. Dobra igra Kuzmice ipak dolazi na naplatu u 77. minuti kada je Josip Novak realizirao kazneni udarac. Gosti su se do kraja obranili i ovim bodom si uljepšali jesen koja je ipak bila dosta ispod onog što se od njih očekivalo.

Dinamična i zanimljiva utakmica u kojoj smo mi više igrali a gosti čekali naše greške da nešto naprave iz kontre. Na kraju je najrealnije svakome po bod – izjavio je igrač Kuzmice Josip Banožić.

PARASAN – OMLADINAC 0:4

Omladinac je jesen završio onako kako je igrao čitavu polusezonu – pobjednički. Zaista u Čaglinu imaju puno razloga za zadovoljstvo onim kako su odigrali ovu jesen! Parasan se pak vratio na staro, ponovno sat vremena dobar a nakon toga potop i uvjerljiv poraz, pred njima je da se tokom zime ipak pojačaju ako žele ostanak u 1. ŽNL, kvalitete tu ima, ali širine definitivno nema. Jedini strijelac u prvom dijelu bio je Alen Jelčić, a onda prvi pojedinac utakmice Miroslav Lujić s dva gola u 5 minuta rješava pitanje pobjednika, dok je točku na i stavio Franjo Kolomaz golom za 4:0.

Na kraju zaslužena pobjeda Čaglina. Gosti su svoje zabili mi svoje nismo. Mi svaku utakmicu stvorimo 5, 6 zicera. Nedostaje nam realizacije zato i rezultati pati. Ništa, idemo se odmoriti, pa vidjeti i dovesti par pojačanja jer 11 igrača ne može izgurati cijelu sezonu – poručio je trener Parasana Marko Petrović.

Simultanka Mire Lujića! Hvala Bogu došlo je vrijeme za odmor od napornih treninga i utakmica – rekao je trener gostiju Tomislav Topalović.

Prvenstvo će se nastaviti sredinom ožujka 2023. utakmicama 14. kola u kojem se sastaju Croatia (DO) - Croatia (M), Parasan - Dobrovac, Slaven - Omladinac, Kuzmica - Graševina, Sloga - Dinamo, Mladost - Kaptol i Graničar - BSK Buk. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 353 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 21 Studeni 2022 12:57